- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Παππάς για βιβλίο Τσίπρα: Είχε υποχρέωση να μιλήσει για το 2015, δεν έχει ραγίσει το γυαλί μεταξύ μας
Αναλυτικά τι δήλωσε
Ο Νίκος Παππάς απαντά στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο «Ιθάκη», υπερασπίζεται τις επιλογές του 2015 και διαβεβαιώνει ότι οι σχέσεις τους παραμένουν ακέραιες.
Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε εκτενώς για τις αναφορές που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο νέο του βιβλίο σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για τη φράση περί «απαράδεκτης επιπολαιότητας» που αφορά τον ίδιο. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό δεν έχουν διαρραγεί, τονίζοντας πως οι επισημάνσεις του Τσίπρα αφορούν μια πολύ συγκεκριμένη περίοδο. «Αυτό είναι μία φράση που ακουμπά την περίοδο μετά το Ειδικό Δικαστήριο για το αν θα είμαι στα ψηφοδέλτια ή όχι. Η ιστορία έδειξε ότι συμμετείχα στα ψηφοδέλτια και απεφάνθη ο λαός» είπε, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος δικαιώθηκε πολιτικά.
Αναφερόμενος στο βιβλίο «Ιθάκη», ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι έχει διαβάσει «τα σημαντικά κομμάτια» και εκτίμησε τον τρόπο με τον οποίο ο Τσίπρας καταγράφει την πορεία της κυβέρνησής του. «O Τσίπρας έχει διαμορφώσει ένα πολιτικό γεγονός δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, είναι η υποχρέωση ενός πρωθυπουργού να καταγράψει αυτό που έζησε», είπε, προσθέτοντας ότι η δημόσια συζήτηση αναζωπυρώνεται λόγω της «σαφήνειας» των τοποθετήσεων για τη διαπραγμάτευση, το αποτέλεσμα του 2015 και το δημοψήφισμα. Παραδέχθηκε επίσης πως, σε σύγκριση με τότε, τόσο ο ίδιος όσο και ο Τσίπρας έχουν αλλάξει: «Δεν είμαστε ίδιοι και ως πρόσωπα αυτοί που ήμασταν το 2015… Κάποια πράγματα ίσως να τα κάναμε διαφορετικά».
Ο Παππάς χαρακτήρισε την αφήγηση Τσίπρα ως μια μορφή ιστορικής ευθύνης, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού στους συνεργάτες του, επισήμανε πως η κριτική είναι θεμιτή. «Όλοι έχουμε κάνει κριτική στον Τσίπρα… Είχε υποχρέωση να μιλήσει για το 2015», είπε, επισημαίνοντας ότι ο Τσίπρας υπερασπίζεται πλήρως τη στρατηγική της εποχής: «Ο Τσίπρας υπερασπίζεται την πορεία προς τη νίκη του 2015, τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου και καταγγέλλει τη στάση των Ευρωπαίων που δεν θέλανε λύση. Λέει καλώς κάναμε το δημοψήφισμα, καλώς κάναμε εκλογές τον Σεπτέμβρη».
Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης, ο Παππάς αναγνώρισε τις δυσκολίες και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της διαδικασίας: «Έγινε πολυκέφαλη διαπραγμάτευση, αλλά… υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα από την άλλη πλευρά, χωρίς να σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε ευθύνες». Τέλος, για τη διπλή άρνηση Αχτσιόγλου και Χαρίτση να αναλάβουν την ηγεσία μετά την εκλογική ήττα του 2023, δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί. «Δεν έχει ραγίσει το γυαλί με τον Τσίπρα… Έχουμε άψογη πολιτική σχέση… Και εγώ δεν συμφωνώ με όλα όσα έχει κάνει», ανέφερε, κλείνοντας με διάθεση αποσαφήνισης και ενότητας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.