- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Άννα Διαμαντοπούλου: Αόρατο κόμμα, αόρατο βιβλίο, χωρίς στίγμα από τον κ. Τσίπρα
Η υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει αιχμές για την «Ιθάκη» και υπενθυμίζει το κλίμα της περιόδου 2015
Η Άννα Διαμαντοπούλου επικρίνει το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και μιλά για «αόρατο κόμμα» και συναισθηματική μυθοποίηση της περιόδου 2015.
Σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Άννα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον Real FM και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα.
Αφορμή για την κριτική της Άννας Διαμαντοπούλου αποτέλεσε ερώτηση σχετικά με το επερχόμενο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη», που κυκλοφορεί στις 24 Νοεμβρίου, αλλά και οι συζητήσεις για πιθανή ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.
Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε με ιδιαίτερη οξύτητα για την παρουσία του κ. Τσίπρα στη δημόσια σφαίρα: «Μιλάμε για ένα αόρατο κόμμα, για ένα αόρατο βιβλίο - δεν το έχει διαβάσει κανείς - και για την παρουσία ενός ανθρώπου ο οποίος ηττήθηκε πέντε φορές, επέτρεψε να διασπαστεί το κόμμα του οκτώ φορές, ο ίδιος έχει εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή χωρίς να λέει κάτι και χωρίς στίγμα. Θεωρώ ότι πολιτικά αυτή τη στιγμή δε βρίσκω κανένα λόγο να το σχολιάσω».
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, υπάρχουν πτυχές της περιόδου εκείνης που δεν μπορεί να προσπεράσει: «Θα το σχολιάσω όμως ανθρώπινα. Επειδή έζησα εκείνη την περίοδο με τον πιο έντονο τρόπο, με βόμβες στο σπίτι μου, με μπογιές στο αυτοκίνητό μου και ούτω καθεξής».
Διαμαντοπούλου για Τσίπρα: Καλό είναι να σκεφτεί τι προκάλεσε ο ίδιος
Η κ. Διαμαντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τσίπρας φέρεται να προσεγγίζει το υλικό του βιβλίου του: «Ο κύριος Τσίπρας επιχειρεί μια μυθιστορηματική συναισθηματική προσέγγιση με χαρακτηριστικά που συγκινούν τους πολίτες - είναι τα τρία κεράκια την ημέρα των γενεθλίων των παιδιών του, που ήταν στη διαπραγμάτευση και ξέχασε τα γενέθλια του παιδιού του. Πραγματικά συγκινητικό».
Με ιδιαίτερη έμφαση περιέγραψε τις συνέπειες εκείνης της περιόδου σε οικογένειες πολιτικών προσώπων: «Να σας θυμίσω ότι υπήρχαν βουλευτές που έκλαιγαν στο κοινοβούλιο γιατί γύριζαν τα παιδιά τους στο σπίτι και έλεγαν ότι ντρέπονται για τον πατέρα τους ή τη μάνα τους, γιατί υπήρχαν κρεμάλες στις πλατείες. Έχω ζήσει ως μητέρα εφήβου τι σήμαινε να γυρίζει το παιδί μου από το σχολείο και να λέει αυτά που λέγανε για τη μάνα του ή για τους υπουργούς ή για την κυβέρνηση».
Συνεχίζοντας, η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε ότι η συναισθηματική αφήγηση του κ. Τσίπρα αποσιωπά το πραγματικό κόστος: «Αυτά λοιπόν τα συναισθηματικά δακρύβρεχτα, καλό είναι να σκεφτεί τι προκάλεσε ο ίδιος. Τι προκάλεσε ο ίδιος στο πολιτικό σύστημα, σε ανθρώπους και σε ποιο σημείο έφερε ανθρώπους εκείνη την περίοδο».
Κλείνοντας, ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί σήμερα ουσιαστική πολιτική επιρροή: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για την επίδραση του κυρίου Τσίπρα στο πολιτικό σύστημα».
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα πολιτικά πρόσωπα να μπουν στην πρώτη γραμμή απολογίας
Στη συνέντευξή της, η Άννα Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκε και για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζοντάς την «τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο» που απαιτεί – όπως είπε – πλήρη λογοδοσία και απαντήσεις από όλα τα πολιτικά πρόσωπα.
Όπως ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου: «Οι χρηματοδοτήσεις ξεκίνησαν από το 2006 στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από εκεί και πέρα ας πούμε ότι όλοι έχουν ευθύνη. Όμως την τεχνική λύση την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει η ιστορία της μεταφοράς ζώων επί ΣΥΡΙΖΑ, και επί Νέας Δημοκρατίας φτάνει "στον θεό".
Δεν έχουν ευθύνη οι αγρότες, οι οποίοι ανήκουν σε όλα τα κόμματα; Βεβαίως έχουν, και να πάνε στη Δικαιοσύνη. Και πρέπει να πάνε και πρέπει να πάρουμε τα χρήματα πίσω. Αλλά η κεντρική ευθύνη, η πολιτική που οδήγησε σ' αυτό, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο πολιτικό/οικονομικό/κοινωνικό, και γι' αυτό πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα να μπουν στην πρώτη γραμμή απολογίας. Δε λέω ότι είναι κατηγορούμενοι, αλλά δε γίνεται να μη μιλήσουν στη Βουλή όλοι οι υπουργοί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.