- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας στα παιδιά του: Μην ακούς μόνο Snik, άκου και λίγο ΛΕΞ
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την… οικογενειακή «διαπραγμάτευση» γύρω από την τραπ μουσική
Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει με χιούμορ τη σχέση του με την τραπ μουσική μέσω των γιων του, λέγοντας πως τους προτρέπει να ακούνε όχι μόνο Snik αλλά και ΛΕΞ.
Στο podcast του bookvoice.gr, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Ιθάκη» στις 24 Νοεμβρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε όχι μόνο για την πολιτική και τη συγγραφή, αλλά και για μια απρόσμενη πτυχή της καθημερινότητάς του: τη σχέση του με την τραπ μουσική, ένα μουσικό σύμπαν στο οποίο τον οδηγούν αναγκαστικά τα δύο παιδιά του.
Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε με χιούμορ το πώς στο σπίτι δίνεται μια μικρή «μάχη γούστου». Οι δύο γιοι του, σήμερα 13 και 15 ετών, έχουν τις δικές τους προτιμήσεις, με τον μικρό να είναι φανατικός ακροατής τραπ και τον μεγάλο πιο διακριτικό στις επιλογές του. Ο ίδιος, όπως παραδέχεται, προσπαθεί να παρακολουθεί αυτόν τον κόσμο χωρίς να κρίνει, συζητώντας μαζί τους για τους στίχους και το περιεχόμενο των τραγουδιών.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δημοσιογράφος Σπύρος Λαμπρόπουλος τον ρώτησε για το αν έχει εξοικειωθεί με τη μουσική που αγαπά η νέα γενιά. Ο Τσίπρας απάντησε: «Προσπαθώ να τους παρακολουθήσω, δεν βγαίνω επικριτικά. Ακούω, συζητάω τους στίχους με τα παιδιά. Ο μικρός ακούει πιο πολύ. Ο μεγάλος είναι πιο διακριτικός. Και λίγο τους προσανατολίζω… τους λέω: “μην ακούς ρε παιδί μου Snik άκου και λίγο Λεξ να δούμε τι λέει στους στίχους ας πούμε και συζητάμε”».
View this post on Instagram
Τόνισε ακόμη ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα δείχνουν και ότι απορροφούν στοιχεία από τη στάση και τα μηνύματα των γονιών τους, ακόμη κι όταν προσποιούνται το αντίθετο. «Είναι απόλυτα φυσιολογικό να σου πηγαίνουν κόντρα. Το αφύσικο θα ήταν να λένε τι δίκιο που έχει ο μπαμπάς να ακούει αυτά που ακούει ο μπαμπάς».
Ο δημοσιογράφος σχολίασε πως κάθε γενιά χρειάζεται τη δική της μουσική ταυτότητα – με τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνεί απόλυτα: «Θα ήταν παράλογο το αντίθετο. Το θέμα είναι να μην υποτιμάς τα γούστα τους ή τα ακούσματά τους. Να τα σεβαστείς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.