- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παράταξη Μπακογιάννη: Υποκρισία Δούκα - Πώς το Airbnb κατάπιε τις μειώσεις των δημοτικών τελών
«Την ώρα που επιτίθεται στην ΠΟΜΙΔΑ, δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό»
Η ανακοίνωση της παράταξης Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά» για τα δημοτικά τέλη και το Airbnb
Κατά της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων στρέφεται η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», υπογραμμίζοντας ότι την ώρα που η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τον Χάρη Δούκα μείωση των δημοτικών τελών, ο δήμος δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό.
«Ο κ. Δούκας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ένας από τους παράγοντες της αύξησης των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες διεθνείς μελέτες. Θα μπορούσε να τις συμβουλευθεί, αν έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του. Την ώρα που η στεγαστική κρίση προβληματίζει και αναζητούνται λύσεις, πρώτη προτεραιότητά του θα έπρεπε να είναι οι δημότες αυτής της πόλης. Όχι οτιδήποτε άλλο. Αλήθεια, τι λένε επ’ αυτών ο κ. Ζαχαριάδης και η Ανοιχτή Πόλη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Μπακογιάννη.
Η ανακοίνωση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο θεσμικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών σε όλη τη χώρα, ζητά από τον Δήμαρχο Αθηναίων μείωση των δημοτικών τελών. Το είχε ζητήσει και στη δική μας θητεία και ανταποκριθήκαμε δύο φορές θετικά.
Ο Δήμαρχος, αντί να συζητήσει το αίτημα, επιτίθεται στην ΠΟΜΙΔΑ και την επιπλήττει επειδή —όπως ισχυρίζεται— δεν ασχολείται αρκετά με τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Η υποκρισία όμως του κ. Δούκα περισσεύει. Την ώρα που επιτίθεται, δέχεται χορηγία από την Airbnb για τον Λυκαβηττό. Από την ίδια εταιρεία που προεκλογικά κατήγγειλε για την αύξηση 450% στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τα τελευταία χρόνια και δεσμευόταν ότι θα της βάλει όριο, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ο κ. Δούκας θα όφειλε να γνωρίζει ότι ένας από τους παράγοντες της αύξησης των ενοικίων είναι και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες διεθνείς μελέτες. Θα μπορούσε να τις συμβουλευθεί, αν έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του.
Την ώρα που η στεγαστική κρίση προβληματίζει και αναζητούνται λύσεις, πρώτη προτεραιότητά του θα έπρεπε να είναι οι δημότες αυτής της πόλης. Όχι οτιδήποτε άλλο.
Αλήθεια, τι λένε επ’ αυτών ο κ. Ζαχαριάδης και η Ανοιχτή Πόλη;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.