Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Έχουν συλληφθεί 1.500 μέλη της Greek Mafia - Φόνοι δύο δεκαετιών τώρα έχουν εξιχνιαστεί

Το μήνυμα για το μακελειό στα Βορίζια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για τα Βορίζια, την Greek Mafia και την αστυνομική παρουσία σε οικισμούς Ρομά

Στη Βορίζια, την οπλοκατοχή, τις βεντέτες και την Greek Mafia αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ERTNews ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε αυτό το κακό. Έχουν επικρατήσει αντιλήψεις που στηρίχθηκαν στην ανοχή. Πρέπει να τις ξεριζώσουμε, ακόμη και ως απλή νοοτροπία. Από τις “μπαλωθιές»” μέχρι τον τρόπο που επιλέγουν ορισμένοι να λύνουν τις διαφορές τους. Ουτοπία να πιστεύουμε ότι μπορεί να προλαβαίνει η Αστυνομία τις βεντέτες», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε την αντίληψη της πρόληψης και της αλλαγής νοοτροπίας. Πρέπει να ξηλώσουμε την αντίληψη ότι οικογένειες με τα χρήματα και τα όπλα τους επιβάλλουν τα συμφέροντά τους και αυτό θα το ξεριζώσουμε».

Σχετικά με τη δράση της Greek Mafia και τις νέες συλλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «οι κατηγορούμενοι δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην εικόνα της χώρας». Όπως ανέφερε, η αρμόδια νέα υπηρεσία έχει συλλάβει 1.500 άτομα μέσα σε έναν χρόνο, εκ των οποίων 550 έχουν προφυλακιστεί. «Φόνοι δύο δεκαετιών που ήταν ανεξιχνίαστοι, τώρα έχουν εξιχνιαστεί. Εξολοθρεύονται και νέες γενιές εκτελεστών», σημείωσε.

Χρυσοχοΐδης: Αστυνομική παρουσία σε οικισμούς Ρομά

Για το ζήτημα της αστυνόμευσης σε περιοχές με πληθυσμούς Ρομά, τόνισε ότι «το πρώτο βήμα είναι η παρουσία μέσα στους οικισμούς, ώστε να αντιληφθούν όλοι ότι δεν υπάρχουν άβατα». Όπως ενημέρωσε, στην Αττική ξεκίνησε χθες η εφαρμογή του μέτρου, με 120 αστυνομικούς να αναπτύσσονται σε κρίσιμες περιοχές της Δυτικής Αττικής. «Ναρκωτικά, όπλα, πυροβολισμοί, ακόμα και αυτοί που κυκλοφορούν με μικρά αυτοκίνητα που μετατρέπουν σε κλαμπ και διαταράσσουν τους πολίτες, όλα αυτά δεν έχουν θέση στην κοινωνία», τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY