- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μεταρρύθμιση δεν είναι να αλλάζεις έναν οργανισμό – είναι να αλλάζεις την πραγματικότητα»
Mε αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μεταρρύθμιση δεν είναι να αλλάζεις έναν οργανισμό – είναι να αλλάζεις την πραγματικότητα»
Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο όρος «μεταρρύθμιση» έστειλε η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ.
Μιλώντας στο TRT TV και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, η Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε ότι η συζήτηση περί «δύσκολων μεταρρυθμίσεων» δεν μπορεί να εξαντλείται σε αλλαγές διοίκησης ή σε αναδιάρθρωση οργανισμών. «Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση είναι αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αλίμονο… Είδαμε τη “μεταρρύθμιση” στον ΟΣΕ, είδαμε και στα ΕΛΤΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, η αλλαγή ενός οργανισμού αποτελεί διαχειριστική πράξη και όχι μεταρρύθμιση. «Ο οργανισμός είναι εργαλείο μιας μεταρρύθμισης, όχι η ίδια η μεταρρύθμιση», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά και τελικά αποδυναμώνεται.
Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων, που να αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρων τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας. Για τον πρωτογενή τομέα ανέφερε ότι πραγματική μεταρρύθμιση σημαίνει αναδιάρθρωση της παραγωγής, αναδασμούς, νέους τρόπους επενδύσεων και στήριξη των νέων αγροτών. Για τις μεταφορές μίλησε για ενιαίο εθνικό σχεδιασμό που θα συνδέει λιμάνια, οδικούς άξονες, σιδηροδρομικό δίκτυο, ακτοπλοΐα και αεροπορικές υπηρεσίες, «χωρίς να αφήνει καμία περιοχή εκτός».
Αναφερόμενη ειδικά στα ΕΛΤΑ, σημείωσε ότι μεταρρύθμιση σημαίνει να διασφαλίζεται το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη στην καθολική ταχυδρομική υπηρεσία. «Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν όραμα, στόχο και κοινωνικό αποτέλεσμα — όχι απλώς αλλαγές ταμπελών», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα ενισχύουμε και θα δυναμώνουμε τον θεσμό της ναυαγοσωστικής κάλυψης», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Το έργο συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό
Με αφορμή τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν
Τα δέκα συν ένα προγράμματα αφορούν όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων
Στα 4,12 δισ. ευρώ το κόστος
«Εδωσα μια μάχη όχι για τον εαυτό μου αλλά και για τον Ελληνισμό», είπε για την περιπέτειά του με τις αλβανικές αρχές
Αυτοψίες σε έργα στα Φάρσαλα και τον Δομοκό
Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις νέες και τους νέους ανήμερα της ανακοίνωσης των βάσεων
Οι ισχυρισμοί για τις αμερικανικές αρχές
«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας
«Εγκαινιάζεται σήμερα ο Ε65 - Προχωρούν τα σιδηροδρομικά και οδικά έργα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Στο επίκεντρο πληθωρισμός και γεωπολιτική αβεβαιότητα
Το μήνυμά του στους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων
Πιάστηκα στην τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Έδωσε συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Το σχόλιό του για τις διαμαρτυρίες σε επισκέψεις του
Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά ύψους 4,2 δισ. ευρώ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.