Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο: Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται
Αγωγή κατά εφημερίδας
Κυρανάκης για υπόθεση κυκλώματος στο Κτηματολόγιο : Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται
«Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται» δηλώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του κυκλώματος διαφθοράς σε κτηματολογικά γραφεία της Αττικής επί θητείας του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις επίορκων υπαλλήλων του Κτηματολογίου για την υπόθεση των "γρηγορόσημων", ένα ισχυρό σύστημα που έβγαζε χρήματα ταλαιπωρώντας συνειδητά τους πολίτες με καθυστερήσεις στις μεταγραφές ακινήτων τους, προσπαθεί εδώ και μήνες να με εκδικηθεί, επειδή έκανα το καθήκον μου και τους κατήγγειλα» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών. Και προσθέτει σε άλλο σημείο «Η δουλειά που κάναμε στο Κτηματολόγιο για να φέρουμε ξανά ασφάλεια δικαίου, να μηδενίσουμε τις εκκρεμότητες, να απλοποιήσουμε και να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες, να δώσουμε πρόσβαση με διαφάνεια σε κάθε πολίτη που ήθελε να προστατέψει τα περιουσιακά του δικαιώματα προφανώς χάλασε τη δουλειά κάποιων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το Κτηματολόγιο ως "μαγαζάκι" τους.
Σε ό,τι αφορά αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο υπουργός γνωστοποιεί πως προχωρά σε εξώδικο και αγωγή κατά της εφημερίδας και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη, «για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν». Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογραμμίζει «επειδή δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά, ούτε κανένα ερώτημα αναπάντητο καλώ τον κ. Φιλιππάκη σε δημόσια αντιπαράθεση, πρόσωπο με πρόσωπο, να αποδείξει τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του, αφού θεώρησε ηθικό, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής έρευνας και δεοντολογίας, να μην ζητήσει καν την άποψή μου πριν δημοσιεύσει αυτό το απολύτως ψευδές, συκοφαντικό και αβάσιμο κείμενο. «Κύριε Φιλιππάκη δεν σας ζητώ να σωπάσετε, σας ζητώ να μιλήσετε δυνατά, καθαρά και ειλικρινά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρυφτείτε» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, ο κος Κυρανάκης με αφορμή σχετικό αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει στην ανάρτησή του:
«Προχωρώ άμεσα σε αποστολή εξώδικης δήλωσης και στην άσκηση αγωγής κατά της εφημερίδας "Δημοκρατία" και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν στο αυριανό τους πρωτοσέλιδο.
Μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις επίορκων υπαλλήλων του Κτηματολογίου για την υπόθεση των "γρηγορόσημων", ένα ισχυρό σύστημα που έβγαζε χρήματα ταλαιπωρώντας συνειδητά τους πολίτες με καθυστερήσεις στις μεταγραφές ακινήτων τους, προσπαθεί εδώ και μήνες να με εκδικηθεί επειδή έκανα το καθήκον μου και τους κατήγγειλα.
Το τελευταίο διάστημα και σε χρόνο μεταγενέστερο των συλλήψεων διακινείται μια ανυπόγραφη και ανώνυμη "καταγγελία" με πλήθος ψεμάτων, τα οποία έχουν ήδη απαντηθεί αναλυτικά σε άλλο μέσο ενημέρωσης που έκανε αντίστοιχη δημοσίευση.
Η δουλειά που κάναμε στο Κτηματολόγιο για να φέρουμε ξανά ασφάλεια δικαίου, να μηδενίσουμε τις εκκρεμότητες, να απλοποιήσουμε και να ψηφιοποιήσουμε τις διαδικασίες, να δώσουμε πρόσβαση με διαφάνεια σε κάθε πολίτη που ήθελε να προστατέψει τα περιουσιακά του δικαιώματα προφανώς χάλασε τη δουλειά κάποιων που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το Κτηματολόγιο ως "μαγαζάκι" τους.
Αυτό το διεφθαρμένο σύστημα τελείωσε, με δικές μας ενέργειες και τη συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης.
Επειδή όμως τα δικαστήρια και η απονομή της δικαιοσύνης απαιτούν χρόνο, και επειδή δεν θέλω να αφήσω καμία σκιά, ούτε κανένα ερώτημα αναπάντητο καλώ τον κ. Φιλιππάκη σε δημόσια αντιπαράθεση, πρόσωπο με πρόσωπο, να αποδείξει τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του, αφού θεώρησε ηθικό, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής έρευνας και δεοντολογίας, να μην ζητήσει καν την άποψή μου πριν δημοσιεύσει αυτό το απολύτως ψευδές, συκοφαντικό και αβάσιμο κείμενο.
Κύριε Φιλιππάκη δεν σας ζητώ να σωπάσετε, σας ζητώ να μιλήσετε δυνατά, καθαρά και ειλικρινά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα κρυφτείτε».
Ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκδικείται.
— kyranakis (@kyranakis) November 1, 2025
Προχωρώ άμεσα σε αποστολή εξώδικης δήλωσης και στην άσκηση αγωγής κατά της εφημερίδας “Δημοκρατία” και του εκδότη της Ιωάννη Φιλιππάκη για τα συνειδητά ψέματα και τις νοσηρές φαντασιώσεις που παρουσιάζουν στο αυριανό τους πρωτοσέλιδο.…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.