- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγνωστος Στρατιώτης: Στο Υπ. Εθνικής Άμυνας η προστασία του - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι», λέει ο πρωθυπουργός
Αναμένεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για τον Άγνωστο Στρατιώτη την επόμενη εβδομάδα
Μέσα από την κυριακάτικη ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει «την προστασία και σωστή λειτουργία του Αγνώστου Στρατιώτη».
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει στην ανάρτησή του: «Η Δικαιοσύνη βρίσκει, τελικά, τις λύσεις. Και η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να ξεπερνά κάθε εμπόδιο.Έτσι, η διαμαρτυρία του Πάνου Ρούτσι έληξε, με τα αιτήματά του να γίνονται δεκτά. Ενώ, ταυτόχρονα, ξεκινά και η δίκη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφήνοντας εκτεθειμένους όσους προσπάθησαν να εκτρέψουν την υπόθεση σε φτηνό κομματικό πανηγύρι.
» Πράγματι, για μερικές μέρες το κέντρο της πρωτεύουσας αναστατώθηκε. Τώρα όμως, εγείρεται ένα εύλογο ερώτημα: μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι. Πολύ περισσότερο, όταν όλοι οι πολίτες μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα σε χιλιάδες άλλους χώρους με συγκεντρώσεις ή διαδηλώσεις».
Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση ξεμπλέκει το κουβάρι των συναρμοδιοτήτων γύρω από τη φύλαξη και συντήρηση του
Στη συνέχεια, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «Γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεμπλέξει το κουβάρι των συναρμοδιοτήτων γύρω από τη φύλαξη και συντήρηση του μοναδικού αυτού τοπόσημου της Αθήνας. Με νομοθετική ρύθμιση, λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα, αναθέτει την αποκλειστική ευθύνη για την προστασία και σωστή λειτουργία του Αγνώστου Στρατιώτη εκεί όπου ανήκει: στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται, άλλωστε, για μνημείο το οποίο δημιουργήθηκε για να τιμά τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Που ανήκει στην ιστορική μνήμη, όπως τη συμβολίζει η Προεδρική Φρουρά. Ένα μνημείο ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες. Αλλά και σε κάθε επισκέπτη που θέλει να το θαυμάσει. Αυτόν τον γνωστό χαρακτήρα που είχε πάντα ο Άγνωστος Στρατιώτης οφείλουμε να διατηρήσουμε. Και το κάνουμε».
Καλημέρα. Ξεκινώ την ανασκόπηση από τη σημαντικότερη εξέλιξη της επικαιρότητας: τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη...
Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, October 12, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πιστεύουν για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Κύπρο και τους Patriot στην Κάρπαθο
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
«Αποδεικνύει πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι μηχανισμοί του κράτους δικαίου δεν έχουν απλώς αδυνατίσει, αλλά δεν λειτουργούν
Αυτοψία από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους
Παράταση δύο εβδομάδων, πώς «κλειδώνετε» τη μέγιστη έκπτωση φόρου
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»
«Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα;», λένε οι πρατηριούχοι
Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων για κάθε Αθηναίο πολίτη»
Για καθεστώς τραπεζικής αυθαιρεσίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε επίκαιρη ερώτησή της
Ποιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται προσαύξηση
Ποιο είναι το συχνότερο λάθος και πώς να το διορθώσετε
Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς
Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher για διακοπές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.