- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «αφουγκράζεται το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
Η απάντηση του σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος
Τσίπρας σε ερώτηση για τη δημιουργία κόμματος: Αφουγκράζεται το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία
Συζήτηση προκάλεσε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σορβόνη, όπου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κλήθηκε να απαντήσει από Έλληνα φοιτητή για το αν και πότε σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κόμμα.
Ο Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι «τα κόμματα δεν φτιάχνονται από τα πάνω, αλλά από τα κάτω» και ότι ο ίδιος οφείλει να αφουγκραστεί «το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να προκύψει είτε μέσα από συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων είτε μέσω μιας ευρύτερης ανασύνθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι τα κόμματα στα αριστερά του πολιτικού φάσματος θα συνειδητοποιήσουν πως ο κατακερματισμός δεν οδηγεί πουθενά.
Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε και στην ανάγκη η Αριστερά να σταθεί όρθια σε δύσκολες συνθήκες, αναλαμβάνοντας ευθύνες και προτείνοντας λύσεις. Έκανε λόγο για έναν «νέο πατριωτισμό» με ηθικά, κοινωνικά και συμπεριληπτικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις των ισχυρών και να δώσει προοπτική στην κοινωνία.
Με την απάντησή του, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μπει σε σεναριολογία για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι επόμενες κινήσεις του θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις της κοινωνίας και τις ισορροπίες στο προοδευτικό μπλοκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.