- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «αφουγκράζεται το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
Η απάντηση του σε ερώτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος
Τσίπρας σε ερώτηση για τη δημιουργία κόμματος: Αφουγκράζεται το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία
Συζήτηση προκάλεσε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σορβόνη, όπου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κλήθηκε να απαντήσει από Έλληνα φοιτητή για το αν και πότε σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κόμμα.
Ο Αλέξη Τσίπρα απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι «τα κόμματα δεν φτιάχνονται από τα πάνω, αλλά από τα κάτω» και ότι ο ίδιος οφείλει να αφουγκραστεί «το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να προκύψει είτε μέσα από συνεργασίες των προοδευτικών δυνάμεων είτε μέσω μιας ευρύτερης ανασύνθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι τα κόμματα στα αριστερά του πολιτικού φάσματος θα συνειδητοποιήσουν πως ο κατακερματισμός δεν οδηγεί πουθενά.
Στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε και στην ανάγκη η Αριστερά να σταθεί όρθια σε δύσκολες συνθήκες, αναλαμβάνοντας ευθύνες και προτείνοντας λύσεις. Έκανε λόγο για έναν «νέο πατριωτισμό» με ηθικά, κοινωνικά και συμπεριληπτικά χαρακτηριστικά, που μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις των ισχυρών και να δώσει προοπτική στην κοινωνία.
Με την απάντησή του, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μπει σε σεναριολογία για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι οι επόμενες κινήσεις του θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις διαθέσεις της κοινωνίας και τις ισορροπίες στο προοδευτικό μπλοκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.