Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Η υγεία του είναι μια χαρά - Να βγάλουν τις εξετάσεις του στον αέρα

«Δεν αμφισβητώ ότι κάνει απεργία πείνας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τον τρόπο μεταφοράς του κ. Ρούτσι στο νοσοκομείο

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας για 19η ημέρα.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open τόνισε ότι ο κ. Ρούτσι δεν έχει κάτι ανησυχητικό στην υγεία του, καλώντας μάλιστα την γιατρό του  Πάνου Ρούτσι, Όλγα Κοσμοπούλου να βγάλει τις εξετάσεις του στον αέρα.

«Απ' ότι ενημερώθηκα, ο κ. Ρούτσι δεν είχε κάτι ανησυχητικό με την υγεία του. Οι γιατροί δεν βρήκαν κάτι παθολογικό και δεν εκρίθη σκόπιμη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο», ανέφερε. Ο ίδιος επικοινώνησε ως υπουργός Υγείας, για να δείξει «το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της Πολιτείας», λαμβάνοντας απάντηση από τους γιατρούς ότι δεν έχει παθολογικά ευρήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε επικριτικός με την κυρία Κοσμοπούλου. «Είναι ένα πρόσωπο που είναι μονίμως η γιατρός όλων των απεργών πείνας της αριστεράς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κάνει πολιτική, δεν κάνει ιατρική. Όποιος υποτίθεται δεν το ξέρει, είναι ψεύτης. Όταν βγάλει ανακοίνωση το νοσοκομείο, θα με ρωτήσετε».

Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε αιχμές για τον τρόπο μεταφοράς του κ. Ρούτσι στο νοσοκομείο. «Ο κ. Ρούτσι πήγε στη Νίκαια, στα επείγοντα, όχι από το ΕΚΑΒ αλλά με την κ. Κοσμοπούλου. Δεν σάς κρύβω ότι μού έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ένας άνθρωπος μετά από 19-20 ημέρες απεργίας πείνας πάει στα επείγοντα γιατί αισθάνεται μία αδιαθεσία», είπε χαρακτηριστικά.

«Από το Σύνταγμα μέχρι τη Νίκαια εφημέρευε: ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το Σωτηρία, το Αλεξάνδρα, το Ελπίς και ένα σωρό άλλα νοσοκομεία, αλλά για κάποιο λόγο ένας άνθρωπος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ήθελε να πάει στα επείγοντα, πήγε στην άλλη άκρη της Αττικής, άρα έχασε πολύτιμο χρόνο», πρόσθεσε.

«Αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο, άρα πήγε με την κ. Κοσμοπούλου. Από την πρώτη ημέρα, ό,τι ακούμε για την υγεία του είναι από την κ. Κοσμοπούλου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Ας ρωτήσει η κ. Κοσμοπούλου τον κ. Ρούτσι και να βγάλουν τις εξετάσεις στον αέρα», προέτρεψε και κάλεσε την κυρία Κοσμοπούλου να δείξει τις εξετάσεις, αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του.

Αναφορικά με την αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο κ. Ρούτσι πριν λίγες ημέρες, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία, δεν πάει σε ξενοδοχείο» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει μονάδα γιατρών, για να τον προσέξουν. «Μπορεί εκείνος να μην έχει κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών ακόμα, αλλά εμείς είμαστε εκεί γιατί ανησυχούμε, άρα δεν αμφισβητώ ότι κάνει απεργία πείνας», πρόσθεσε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY