- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Η υγεία του είναι μια χαρά - Να βγάλουν τις εξετάσεις του στον αέρα
«Δεν αμφισβητώ ότι κάνει απεργία πείνας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τον τρόπο μεταφοράς του κ. Ρούτσι στο νοσοκομείο
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας για 19η ημέρα.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open τόνισε ότι ο κ. Ρούτσι δεν έχει κάτι ανησυχητικό στην υγεία του, καλώντας μάλιστα την γιατρό του Πάνου Ρούτσι, Όλγα Κοσμοπούλου να βγάλει τις εξετάσεις του στον αέρα.
«Απ' ότι ενημερώθηκα, ο κ. Ρούτσι δεν είχε κάτι ανησυχητικό με την υγεία του. Οι γιατροί δεν βρήκαν κάτι παθολογικό και δεν εκρίθη σκόπιμη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο», ανέφερε. Ο ίδιος επικοινώνησε ως υπουργός Υγείας, για να δείξει «το δικαιολογημένο ενδιαφέρον της Πολιτείας», λαμβάνοντας απάντηση από τους γιατρούς ότι δεν έχει παθολογικά ευρήματα.
Ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε επικριτικός με την κυρία Κοσμοπούλου. «Είναι ένα πρόσωπο που είναι μονίμως η γιατρός όλων των απεργών πείνας της αριστεράς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κάνει πολιτική, δεν κάνει ιατρική. Όποιος υποτίθεται δεν το ξέρει, είναι ψεύτης. Όταν βγάλει ανακοίνωση το νοσοκομείο, θα με ρωτήσετε».
Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε αιχμές για τον τρόπο μεταφοράς του κ. Ρούτσι στο νοσοκομείο. «Ο κ. Ρούτσι πήγε στη Νίκαια, στα επείγοντα, όχι από το ΕΚΑΒ αλλά με την κ. Κοσμοπούλου. Δεν σάς κρύβω ότι μού έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ένας άνθρωπος μετά από 19-20 ημέρες απεργίας πείνας πάει στα επείγοντα γιατί αισθάνεται μία αδιαθεσία», είπε χαρακτηριστικά.
«Από το Σύνταγμα μέχρι τη Νίκαια εφημέρευε: ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το Σωτηρία, το Αλεξάνδρα, το Ελπίς και ένα σωρό άλλα νοσοκομεία, αλλά για κάποιο λόγο ένας άνθρωπος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ήθελε να πάει στα επείγοντα, πήγε στην άλλη άκρη της Αττικής, άρα έχασε πολύτιμο χρόνο», πρόσθεσε.
«Αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο, άρα πήγε με την κ. Κοσμοπούλου. Από την πρώτη ημέρα, ό,τι ακούμε για την υγεία του είναι από την κ. Κοσμοπούλου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
«Ας ρωτήσει η κ. Κοσμοπούλου τον κ. Ρούτσι και να βγάλουν τις εξετάσεις στον αέρα», προέτρεψε και κάλεσε την κυρία Κοσμοπούλου να δείξει τις εξετάσεις, αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του.
Αναφορικά με την αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο κ. Ρούτσι πριν λίγες ημέρες, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν κάποιος αισθάνεται αδιαθεσία, δεν πάει σε ξενοδοχείο» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει μονάδα γιατρών, για να τον προσέξουν. «Μπορεί εκείνος να μην έχει κάνει χρήση αυτών των υπηρεσιών ακόμα, αλλά εμείς είμαστε εκεί γιατί ανησυχούμε, άρα δεν αμφισβητώ ότι κάνει απεργία πείνας», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.