- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Οφείλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον γιατρό του
Με αφορμή την απεργία πείνας του
Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Οφείλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον γιατρό του
Στην υπόθεση του Πάνου Ρούτσι, που διανύει την 17η ημέρα απεργίας πείνας, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Live Now του ΕΡΤnews.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι «δεν αμφισβητώ ότι ο Ρούτσι κάνει απεργία πείνας για λόγους που ο ίδιος θεωρεί σημαντικούς. Ωστόσο, οι γιατροί πρέπει να τον εξετάσουν, η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη». Υπογράμμισε δε ότι το ΕΚΑΒ «έχει ειδικό ρόλο και θεσμική αποστολή, δεν πάει πουθενά για να “εκφοβίσει”, αλλά για να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία του πολίτη».
Όπως είπε, έχει σταλεί σταθμός του ΕΚΑΒ κοντά του ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του. Παρ’ όλα αυτά, «ο κ. Ρούτσι καθημερινά αρνείται να εξεταστεί από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, που με εντολή μου εφημερεύουν στο Σύνταγμα ώστε να προλάβουμε κάθε τυχόν βλάβη στην υγεία του». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσε ότι ο απεργός «δηλώνει πως έχει “δικό του γιατρό”». Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Οφείλω να πω ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον γιατρό του».
Παράλληλα, προειδοποίησε: «Αν αρνείται τη φροντίδα από το κράτος επειδή έχει δασκαλευτεί να το κάνει, τότε όσοι τον έχουν επηρεάσει ή καθοδηγήσει φέρουν ποινική ευθύνη αν του συμβεί κάτι. Αν πάθει κάτι ο κ. Ρούτσι, και αποδειχθεί ότι είχε καθοδήγηση να αρνηθεί τη φροντίδα, τότε οι καθοδηγητές του θα λογοδοτήσουν νομικά. Δεν θα επιτρέψουμε να εργαλειοποιείται η ανθρώπινη ζωή για πολιτικά παιχνίδια».
Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως «το κράτος έκανε το καθήκον του. Η ευθύνη τώρα βαραίνει όσους εμποδίζουν την πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα, και τους καλώ να σταματήσουν άμεσα».
Σχολιάζοντας, τέλος, τη γιατρό που παρακολουθεί τον Ρούτσι, την κυρία Κοσμοπούλου από τη Νίκαια, ο υπουργός σημείωσε: «Είναι μία σκληρή συνδικαλίστρια της Αριστεράς, είναι η γιατρός δίπλα στον Κουφοντίνα που έκανε απεργία πείνας 66 ημέρες. Σε όποιον απεργό πείνας τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα δίπλα η συγκεκριμένη κυρία, όλες οι ανακοινώσεις είναι ταυτόσημες. Η γιατρός αυτή έχει πολιτικό συμφέρον».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.