- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαξίμου: Συμφωνία στο Brussels Group για αλλαγές στη φορολογία
«Να πληρώνουν και οι έχοντες και οι κατέχοντες»
Συμφωνία ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, υπήρχε στο Brussels Group. Με άλλα λόγια, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά. Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%. Οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.