Πολιτικη & Οικονομια

90 δισ. ευρώ «σηκώθηκαν» από τις ελληνικές τράπεζες από το 2010

Το κύμα φυγής κεφαλαίων εξελίσσεται σε «τσουνάμι»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92506-186259.jpg

Περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τις ελληνικές τράπεζες από το 2010 έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία εκτιμά ότι η πλειονότητα των χρημάτων κατέληξε σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η ΤτΕ επισημαίνει ότι το 2010 το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων ανερχόταν σε 233 δισ. ευρώ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 είχε συρρικνωθεί στα 140,5 δισ. ευρώ. Το πρώτο μεγάλο κύμα φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό συντελέστηκε παραμονές των εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, ενώ το δεύτερο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο, αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών. Το τρίμηνο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 23,8 δισ. ευρώ, από τις οποίες τα 7,6 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Έτσι το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY