Πολιτικη & Οικονομια

Λαφαζάνης: Θεμιτή η ρήξη με τη γερμανική Ευρώπη

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92501-186251.jpg

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζει ότι για να μπει η Ελλάδα σε πορεία εξόδου από την κρίση χρειάζεται «σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη». «Ο μοναδικός ρεαλισμός στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος, είναι η ανατροπή», λέει χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό τόσο το καλύτερο, γιατί χρόνος δεν υπάρχει, η Ελλάδα βρίσκεται σε κάτι παραπάνω από οριακό σημείο και απαιτούνται, επειγόντως, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική και κατεστημένη Ε.Ε. .

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης υποστηρίζει ότι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. εκβιάζουν ωμά τη χώρα μας και σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της οικονομίας, εφαρμόζοντας την πιο παρατεταμένη και βασανιστική εκδοχή του βρόμικου σχεδίου που υλοποίησαν και στην Κύπρο, με το τελεσίγραφο της μιας εβδομάδας.

«Οι πιστωτές συμπεριφέρονται ως αδίστακτοι ιμπεριαλιστές προς μια μακρινή αποικία τους και θέτουν το παραπλανητικό, εκβιαστικό και ταπεινωτικό δίλημμα για υποταγή, ή οικονομική ασφυξία. Ξεχνάνε, όμως, ότι το μαχαίρι που χρησιμοποιούν κόβει και από τις δύο πλευρές του», επισημαίνει ο Υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφανιστεί με οικονομικό στραγγαλισμό καθώς έχει δυνατότητες πολλαπλών, βιώσιμων και ρεαλιστικών επιλογών, ενώ η στάση που ακολουθούν όσοι την εκβιάζουν είναι πολύ προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους.

Τέλος, χαρακτηρίζει ως «πολύ επώδυνη διαδικασία» τη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα κατατεθεί στους εταίρους, ενώ αυτή η λίστα, όπως αναφέρει, δεν μπορεί να βρίσκεται σε αντίθεση με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ή να κινείται υπεράνω της λαϊκής βούλησης και κυριαρχίας. «Και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μια και μόνη εντολή και επιλογή : να προχωρήσουμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμά μας», είπε ο Παν. Λαφαζάνης και προειδοποιεί ότι εάν η κυβέρνηση παγώσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες, η χώρα όχι μόνο δεν θα βγει από τις συμπληγάδες, αλλά θα οδηγηθεί ολοταχώς στο γκρεμό. Πάντως εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να απορροφηθεί από το κράτος και από το σύστημα, ούτε να γίνει δεκανίκι και διαχειριστής του νεοφιλελεύθερου «κρατικοδίαιτου» καπιταλισμού, καθώς ψυχή του κόμματος είναι η κοινωνία και η ανάγκη προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας, με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Βολές κατά ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και Ποτάμι

Ο κ. Λαφαζάνης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης όπου θα συμμετέχουν και το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα ήταν υποτελής της Γερμανίας και θα ακολουθούσε ακόμα πιο φρικτούς μνημονιακούς δρόμους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY