- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαμαράς: «Αυτή τη συμφωνία υπέγραψε η κυβέρνηση»
Έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου με την υπογραφή Βαρουφάκη
Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δίνοντας στη δημοσιότητα τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου και έχει την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Σαμαράς καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας.
Διαβάστε εδώ το κείμενο. «Η κυβέρνηση επί ενάμισι μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε, γιατί φοβάται την ψηφοφορία στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε: Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο για να δει και να καταλάβει ο κάθε έλληνας πολίτης. Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, για να πάρει παράταση δύο μήνες. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε. Η δική μας κυβέρνηση όμως, την τελείωνε και μαζί και το μνημόνιο. Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει και επέκταση του μνημονίου. Το ότι το μνημόνιο επεκτείνεται, επιβεβαιώνεται και από την υπόλοιπη τρόικα, από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ας μην μας πουν ότι δεν ξέρουν κι εκείνοι να διαβάζουν τα κείμενα.
Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο, εκείνο που περιλαμβάνει την επιστροφή των 10,2 δισεκατομμυρίων. Είναι από αυτά τα χρήματα που ζητά πίσω το 1,2 δισ. ευρώ, που κακώς επέστρεψε η κυβέρνηση, για να καλύψει ταμειακές ανάγκες.
Μέχρι πριν από έναν μήνα, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται την δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, ενώ τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για να περιορίσει την εσωτερική στάση πληρωμών». Τέλος, ο κ. Σαμαράς κάλεσε να αφήσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.