- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι ειδήσεις και τα παραπολιτικά της επίσκεψης Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ
Ο ΑΙ βοηθός διδασκαλίας, το νέο ΕΣΥ και το... supercar
Όσα έκανε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ
Μπορεί μερίδα των πολιτών να αναμένει όσα θα πει στις 19:30 από το βήμα της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας μόνιμα μέτρα φοροελάφρυνσης, ωστόσο, η πρωινή του επίσκεψη στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εκτός από …παραπολιτικές στιγμές, έδωσε και ειδήσεις.
Λίγο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo για το ζήτημα της ανάπλασης του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης που έχει γνωρίσει πληθώρα αντιδράσεων. Ο πρωθυπουργός θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η ΔΕΘ δεν θα μετακινηθεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι «μηχανές» θα δουλέψουν στο φουλ ώστε το έργο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και το όλο project να «τρέξει» από το Υπερταμείο. Καθησύχασε, μάλιστα, τους εργαζόμενους που ανησυχούν για τη δουλειά τους.
ΑΙ βοηθός διδασκαλίας και ΕΣΥ
Η πρώτη είδηση που βγήκε από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα περίπτερα της ΔΕΘ είναι η δημιουργία βοηθού διδασκαλίας μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το ειδικό λογισμικό θα ξεκινήσει τη πιλοτική λειτουργία του από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, παρέχοντας βοήθεια σε καθηγητές και φοιτητές.
Εκεί, ο κ. Μητσοτάκης «δοκίμασε» την Τεχνητή Νοημοσύνη, ρωτώντας: «Πότε μπήκαν τα ελληνικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη;» Με τον ψηφιακό βοηθό να απαντά: «…στις 26 Οκτωβρίου του 1912...».
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε στο ΕΣΥ ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Υπουργείου Υγείας. Έκανε λόγο για ένα νέο ΕΣΥ, η μεταρρύθμιση του οποίου θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από σήμερα και θα κριθεί συνολικά από τους πολίτες, «Το ΕΣΥ ανήκει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και από αυτούς θα κριθεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας γνωστό ότι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί λειτουργικά στις αρχές του 2027.
Το ξεχωριστό δώρο και το supercar της McLaren
Ο πρωθυπουργός από νωρίς το πρωί επισκέφτηκε τα περισσότερα από τα περίπτερα της ΔΕΘ, κάνοντας αρκετές στάσεις και δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζονται από φορείς.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση για μπύρα στο περίπτερο γνωστής εταιρείας ζυθοποιίας και σηκώνοντας το ποτήρι έκανε πρόποση για υγεία σε όλους.
Ένα ξεχωριστό δώρο δέχθηκε στο περίπτερο της Helleni Energy, όπου ο πρόεδρος του έδωσε μία μπάλα της Εθνικής Ομάδας και μια φανέλα με το «Νούμερο 1».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την ομιλία του στις 19:30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Διαβάστε ΕΔΩ όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Με τον νέο Κανονισμό θεσπίζεται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
«Tα χαμηλότερα στρώματα της χώρας μένουν έρμαια της εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Τι αλλάζει από 1ης Ιουλίου και τι όχι
Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα
16 χρόνια από την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ένα διοικητικό λάθος 20 ετών βαφτίστηκε "πολιτικό σκάνδαλο"»
Έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια
«Δεν ξαναγράφετε η ιστορία κ. Πιερρακάκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη παρέμβασή του στη Βουλή
Κάνει λόγο για «δόλια κίνητρα και μια γνωστή συνταγή»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έριξε «πυρά» κατά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει «μπερδεμένος» από τα όσα άκουσε
Επιτέλους θα μιλήσουμε για τις ανισότητες και τα χρέη;
Τι δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την αμνηστία πολιτικών εγκλημάτων
Στο διεθνές συνέδριο «Shaping the Future of Shipping», ο υπουργός Ναυτιλίας
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται από τη σημερινή μας εικόνα» τόνισε ο βουλευτής
«Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας, ούτε θα υποσχεθούμε περισσότερα, λόγω δημοσκοπήσεων»
«Έχουμε ένα από τα πιο πλήρη συστήματα πρόληψης στην Ευρώπη», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Για πράξη σεβασμού στην πολιτιστική κληρονομιά και το Διεθνές Δίκαιο κάνει λόγο η Υπουργός Πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.