- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απάτη με επιδοτήσεις πάνω από 15 εκατ. ευρώ στο όνομα των ΕΛΤΑ
Τι ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
«Τα ΕΛΤΑ εμφανίζονταν να έχουν στην ιδιοκτησία τους 4.500 αγροτεμάχια, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό δεν ισχύει»
Στοιχεία για απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο όνομα των ΕΛΤΑ φέρεται να έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, «στα μέσα Ιουλίου είχαμε αποκαλύψει ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ευρωπαϊκών ταμείων στο όνομα των ΕΛΤΑ. Αφετηρία αυτής της έρευνας είχε υπάρξει ένας εσωτερικός έλεγχος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον οποίο είχε προκύψει ότι το 2022 εκατοντάδες αγρότες είχαν ζητήσει επιδοτήσεις για βοσκοτόπια που στις πλαστές αιτήσεις που είχαν καταθέσει, εμφανίζονταν να έχουν μισθώσει από τα ΕΛΤΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα στα μισθωτήρια συμβόλαια το ΑΦΜ των ΕΛΤΑ».
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σουλιώτης, «από τον έλεγχο είχε προκύψει ότι 456 αγρότες το 2019 είχαν εισπράξει επιδοτήσεις με αυτή τη μέθοδο ενώ τα ΕΛΤΑ εμφανίζονταν να έχουν στην ιδιοκτησία τους 4.500 αγροτεμάχια, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό δεν ισχύει».
Μάλιστα, για την υπόθεση διεξάγεται ήδη από τα τέλη του 2023 ποινική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μόλις πρόσφατα οι δύο Ευρωπαίες Εισαγγελείς απέστειλαν παραγγελία στην οικονομική αστυνομία, εμπλέκοντάς την στην έρευνα για αυτήν την πρωτοφανή υπόθεση. Υπολογίζεται με βάση τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει ότι το συνολικό ποσό που είχε δοθεί ως επιδότηση με αυτό το τέχνασμα ανήλθε στα 15,2 εκατ. ευρώ ενώ έχει προκύψει εμπλοκή στην υπόθεση συνολικά 280 κέντρων υποδοχής δηλώσεων ανά την Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.