Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Απόλυτος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92016-185267.JPG

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Μιλώντας στο Μega ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν θα κάνουμε πίσω και θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική». Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι η Άνγκελα Μέρκελ άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό, λέγοντας ότι θα το δούμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η γερμανική βουλή για το θέμα. Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων κατ' αρχήν ηθικό και εξήγησε ότι είναι διαφορετικό από το κατοχικό δάνειο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο ο υπουργός Άμυνας στάθηκε στην παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα της Siemens, καθώς όπως είπε «χρειάζονται δύο για τη διαφθορά» επισημαίνοντας το θέμα Χριστοφοράκου. «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την αρχή και βλέπουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων για το υπουργείο Άμυνας για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές μέσα σε δύο μήνες, όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και η κατάργηση του ρουσφετιού. Στα νομοσχέδια περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια. Επιπλέον, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς της αποστρατείας στα 50 και τα 55 χρόνια, ενώ προανήγγειλε και τη σύσταση φορέα στον οποίο θα περιληφθούν όλα τα εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να γίνεται εξορθολογισμός της χρήσης τους.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY