- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης στο TikTok: Oι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία βδομάδα διακοπές
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει σε βίντεο την ακρίβεια και τις τιμές των ακτοπλοϊκών
Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγγέλλει στο TikTok πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, λόγω ακρίβειας και ακτοπλοϊκών τιμών.
Με ένα αιχμηρό βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο TikTok, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ακρίβειας που στερεί τις διακοπές από χιλιάδες Έλληνες.
Αναφερόμενος σε στοιχεία της Eurostat, ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει πως σχεδόν οι μισοί πολίτες στην Ελλάδα αδυνατούν να απολαύσουν ακόμη και μια εβδομάδα διακοπών. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρίσκονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι οποίες – όπως επισημαίνει – καθιστούν απαγορευτική την απόδραση ακόμη και για λίγες ημέρες.
«Ο κ. Μητσοτάκης ίσως να μην το γνωρίζει. Το γνωρίζουν όμως οι πολίτες που βλέπουν την καθημερινότητά τους να γίνεται δυσβάσταχτη λόγω των ολιγοπωλιακών πρακτικών και της γενικευμένης ακρίβειας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει το φαινόμενο με τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι προνόμιο των λίγων. Κλείνει με το μήνυμα ότι αυτή την πολιτική μπορούν οι πολίτες να την αλλάξουν συλλογικά.
@nikos.androulakis Σύμφωνα με την Eurostat, οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν μπορούν κάνουν ούτε μία εβδομάδα διακοπές. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το γνώριζε. Το γνωρίζουν όμως οι πολίτες που βιώνουν τις επιπτώσεις των ολιγοπωλίων: ακρίβεια στην ακρίβεια και υψηλό κόστος ζωής. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μια Ελλάδα για λίγους είναι η πολιτική της ΝΔ κι αυτήν την πολιτική μπορούμε να την αλλάξουμε μαζί.
♬ πρωτότυπος ήχος - Nikos Androulakis
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο TikTok:
«Σύμφωνα με την Eurostat, οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία εβδομάδα διακοπές. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το γνώριζε. Το γνωρίζουν, όμως, οι πολίτες που βιώνουν τις επιπτώσεις των ολιγοπωλίων: ακρίβεια στην ακρίβεια και υψηλό κόστος ζωής. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μια Ελλάδα για λίγους είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κι αυτήν την πολιτική μπορούμε να την αλλάξουμε μαζί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.