- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Aλέξης Χαρίτσης πήγε με Παλαιστίνιο πρόσφυγα στο Προεδρικό Μέγαρο και καταγγέλλει ότι δεν του επετράπη η είσοδος
Tι υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς
Ο Aλέξης Χαρίτσης πήγε με Παλαιστίνιο πρόσφυγα στο Προεδρικό Μέγαρο και δεν του επετράπη η είσοδος
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αποχώρησε από το Προεδρικό καταγγέλλοντας πως οι υπεύθυνοι της Προεδρίας δεν επέτρεψαν την είσοδο στο πρόσωπο που τον συνόδευε.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης, κατά την προσέλευση του στη δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόταν από τον κ. Kamel Kotkot, Παλαιστίνιο πρόσφυγα και κηδεμόνα ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως υποστήριξεμε αυτή την πρωτοβουλία, ο Αλέξης Χαρίτσης επιδίωξε να αναδείξει πως η έννοια της Δημοκρατίας αποκτά ουσία όταν συνδέεται με τους σύγχρονους αγώνες των λαών για ειρήνη. Στη δήλωσή του, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Kamel Kotkot είναι Παλαιστίνιος πρόσφυγας, κηδεμονας ενός ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ζήτησα να με συνοδεύσει σήμερα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας μας. Γιατί εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει εισβολή, κατοχή, προσφυγιά. Και η δημοκρατία μας αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο όταν συνδέεται με τους δίκαιους αγώνες των λαών για Ειρήνη και Ελευθερία. Εισέπραξα άρνηση. Θεωρώ αδιανόητο ότι η Ελληνική Δημοκρατία του 2025 δεν έχει χώρο για τους κατατρεγμένους μιας γενοκτονίας. Η θέση μου λοιπόν είναι εδώ, στο πλευρό της Παλαιστίνης».
H Nέα Αριστερά υποστηρίζει ότι είχε ζητηθεί να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να του επιτραπεί η είσοδος μαζί με τον Κάμελ Κότκοτ, το αίτημα απορρίφθηκε, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος. Έτσι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Αλέξης Χαρίτσης αποχώρησε από την εκδήλωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.