- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπουργείο Μετανάστευσης: Δεν μετακινείται κανένας από τους πλημμυροπαθείς από τη Δομή Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα
Υπουργείο Μετανάστευσης: Δεν μετακινείται κανένας από τους πλημμυροπαθείς από τη Δομή Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο
Με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, δεν πρόκειται να μετακινηθεί κανένας από τους πλημμυροπαθείς της κακοκαιρίας «Daniel» που φιλοξενούνται στη Δομή Ελεγχόμενης Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων 'Ασυλο στο Κουτσόχερο, αναφέρουν πηγές του υπουργείου.
Το υπουργείο Μετανάστευσης διαβεβαιώνει ότι «οι Έλληνες πολίτες που επλήγησαν από τη θεομηνία και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στη δομή θα συνεχίσουν να διαμένουν εκεί για όσο χρόνο χρειαστεί, ανεξάρτητα από τον ευρύτερο σχεδιασμό που αφορά στην εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας για την κράτηση παράνομων μεταναστών».
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης με την οποία υποστήριζε ότι «η κυβέρνηση, ενώ πανηγυρίζει για την τρίμηνη άρση ασύλου, εκδιώκει Έλληνες πλημμυροπαθείς από δομές φιλοξενίας για να εγκαταστήσει παράνομους μετανάστες», επισημαίνοντας ότι «σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, σε υποχρεωτική αποχώρηση από τη δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου καλούνται τις επόμενες ημέρες οι 28 πλημμυροπαθείς οικογένειες από τη Φαρκαδόνα που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο μετά την καταστροφική θεομηνία "Ντάνιελ", με "εντολή" του υπουργείου μετανάστευσης!».
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται: «Ποιος αποφασίζει ότι οι ανάγκες των παράνομων μεταναστών υπερτερούν των Ελλήνων; Πού είναι η δικαιοσύνη για τους πολίτες που υποφέρουν; Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει αυτό το ανοσιούργημα και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι εμπνευστές ρατσιστικών πολιτικών κατά των Ελλήνων, να λογοδοτήσουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναθεωρητικές και αυθαίρετες οι τουρκικές θέσεις για τα ελληνικά νησιά», αναφέρουν πηγές του Υπουργείου
«Για συμπαράταξη αμοραλιστών και απελπισμένων», κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας
Το βίντεο συνοδεύεται με τους στίχους του τραγουδιού «Αστυνομία» του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου
Tόνισε ότι δεν πιστεύει στις λογικές εσωτερικού διχασμού
Ταχύτερες συντάξεις, εξάλειψη γραφειοκρατίας και άμεση πρόσβαση στο ασφαλιστικό ιστορικό
«Οι σκοποί και οι αρχές του Χάρτη βρίσκονται υπό βαθιά πίεση», τόνισε ο Γκουτέρες
Μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν καθαριστεί και βαφτεί όλοι οι σταθμοί
Σφοδρή κριτική για τη στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο 2019-2023
Δύο νέες εγκύκλιοι για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη
Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου
H δέσμευση της εταιρίας για την επόμενη ημέρα
Ο πρωθυπουργός μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία από την πρόσφατη νοσηλεία της συζύγου του στον «Ευαγγελισμό»
Τι αναφέρει το policy paper του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Η είσοδος δύο νέων κομμάτων αλλάζει τις ισορροπίες στην αντιπολίτευση και πιέζει το ΠΑΣΟΚ
Περιοδεία στο νησί της Κρήτης πραγματοποιεί η υπουργός Πολιτισμού
Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο αυτής της νέας πολιτικής επανεμφάνισης δεν είναι τελικά όσα λέγονται, αλλά όσα αποφεύγονται επιμελώς
Συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με την Φιλανδή ομόλογό του
Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αρχικά να χτίσει πάνω στην Αριστερά
Στο «Attica Green Expo 2026» η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως ως άλλος Σαούλ είδε το φως οδηγημένος από την ίδια την κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.