- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βουλή: Ναι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ισορροπία
Ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης
Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ισορροπία - Υπέρ ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών» και η υπόλοιπη αντιπολίτευση κατά
Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «πέρασε» επί της αρχής από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για τη δημοσιονομική ισορροπία.
Στην ψηφοφορία που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή, «Ναι» δήλωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη. Εκκρεμεί το πρακτικό για την ψήφο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Με το σχέδιο νόμου ενσωματώνεται το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης στο εθνικό δίκαιο. Η ενσωμάτωση αποτελεί υποχρέωση για όλα τα κράτη μέλη, εντός του τρέχοντος έτους. Στην ομάδα εργασίας, η οποία επεξεργάστηκε τις διατάξεις για την ορθή ενσωμάτωση της Οδηγίας, συμμετείχαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
Η βασική αλλαγή που εισάγει το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης είναι ο κανόνας των καθαρών δαπανών, οι οποίες δεν θα πρέπει να αυξάνονται πάνω από συγκεκριμένο όριο το οποίο προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Όσο μειώνεται το χρέος, τόσο καλύτερα θα γίνονται τα όρια των δαπανών για την επόμενη τετραετία.
Με βάση τον νόμο για τη δημοσιονομική ισορροπία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι εγκύκλιοι κατάρτισης του προϋπολογισμού και του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και όλοι οι φορείς θα πρέπει να δαβιβάσουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία στα οποία θα στηριχθούν οι προβλέψεις της επόμενης τετραετίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.