- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπουργείο Εργασίας: Νέα αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών τον Μάιο σε βασικούς κλάδους
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, τονίζει η υπουργός
Για πρώτη φορά ο τουρισμός γίνεται ο κλάδος με τις περισσότερες καταγεγραμμένες υπερωρίες, μετά τη βιομηχανία, αναφέρει η Νίκη Κεραμέως
Την αποτελεσματικότητα του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Μάιο του 2025, καθώς συνεχίζεται η αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σημαντικά είναι για μία ακόμα φορά τα στοιχεία που καταγράφει ο κλάδος του τουρισμού, στον οποίο σημειώνεται αύξηση 1055% σε μηνιαία βάση για τον Μάιο του 2025 έναντι του Μαΐου του 2024. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο τουρισμός γίνεται ο κλάδος με τις περισσότερες καταγεγραμμένες υπερωρίες, μετά τη βιομηχανία. Έως τον Απρίλιο του 2025, ο τουρισμός βρισκόταν πίσω από τη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και την εστίαση.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αύξηση και στους υπόλοιπους τομείς απασχόλησης, που εντάχθηκαν στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κατά το διάστημα Ιουλίου του 2024-Μαρτίου του 2025. Συγκριτικά με τον Μάιο του 2024, τον Μάιο του 2025 καταγράφηκε αύξηση 129% στις δηλωθείσες υπερωρίες στην εστίαση, αύξηση 92% στο λιανεμπόριο, 85% στη βιομηχανία.
Συνολικά, για τον Μάιο του 2025, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» καταγράφει αύξηση των υπερωριών σε όλους τους κλάδους εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας κατά 92%.
Αντίστοιχα είναι και τα συγκριτικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2024 έναντι του πρώτου πενταμήνου του 2025. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καταγράφεται αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών κατά 903% στον τουρισμό, 104% στο λιανεμπόριο, 83% στην εστίαση και 79% στη βιομηχανία.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η σταθερή αύξηση στις δηλωθείσες υπερωρίες, που καταγράφεται, καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αναγκαιότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα του μέτρου», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την περαιτέρω βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, καθώς και για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων. «Καταγράφει τις πραγματικές ώρες εργασίας, διασφαλίζοντας την αντίστοιχη αμοιβή των εργαζομένων, ενώ διαφυλάσσει τις υγιείς επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό», τόνισε η κ. Κεραμέως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.