Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος
Ο επικεφαλής της Αρχής θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος - Πού θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε ελέγχους για το σκάνδαλο των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με το ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν από την Αρχή πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί, βουλευτές κ.λπ.), καθώς το διερευνώμενο αδίκημα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επίσης θα ελεγχθούν πρόσωπα που είχαν αποφασιστικό και μεσολαβητικό ρόλο για τη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης, θα ελεγχθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λπ. που εισέπραξαν παράνομες επιδοτήσεις, όπως και τα πρόσωπα που ανέχθηκαν τα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως έγινε γνωστό, στόχος της έρευνας είναι η αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνδέονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τους εμπλεκομένους.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο επικεφαλής της Αρχής θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων
Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που ήδη έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χάρτης της περιουσιακής κατάστασης όλων εκείνων των εμπλεκομένων και οι τυχόν «αποκλίσεις» που παρουσιάζονται. Παράλληλα, η έρευνα της Αρχής θα επεκταθεί σε βάθος 5ετίας ή και ακόμη 10ετίας, ερευνώντας τι ποσά εισπράχθηκαν, από ποιους και πότε και στη συνέχεια θα συγκριθούν με άλλα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της Αρχής.
Η Αρχή θα επικεντρωθεί στα μεγάλα χρηματικά ποσά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που εγκρίθηκαν αλλά και στα πρόσωπα από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που τα ενέκριναν καθώς και σε εκείνα που ήταν επιφορτισμένα με τους ελέγχους και δεν τους πραγματοποίησαν. Όπως έγινε γνωστό, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικές καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητη περιουσία κ.λπ.) εφόσον προκύψουν ενδείξεις από την έρευνα για παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η Αρχή είναι ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εισφέροντας στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Όπως είναι γνωστό ο κ. Βουρλιώτης στο Λουξεμβούργο έχει υπογράψει, προ 7μηνου περίπου, μνημόνιο συνεργασίας με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) Λάουρα Κοβέσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πέντε τρόποι πληρωμής
Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα ολοκληρωθεί ως έχει
Το οικονομικό τοπίο στο οποίο θα κινηθούν Ελλάδα και Ευρώπη το 2026 και τα επόμενα χρόνια, σκιαγραφεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Η συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής
«Ο ειλικρινής διάλογος –και μόνο αυτός- θα φέρει τις λύσεις».
Πάνω από 2 δισ. ευρώ σε μέτρα άμεσης ή έμμεσης αύξησης εισοδημάτων
«Δεν έλαβα ποτέ έγγραφο για χρηματοδότηση από τον Σμαραγδή » απάντησε σε όσα του προσάπτει ο σκηνοθέτης
«Το καθεστώς των ανενεργών φοιτητών εδώ και δεκαετίες αδικούσε τους πάντες», λέει η Ζαχαράκη
Ο πρώην υπουργός παντρεύτηκε στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Ακρόπολη
«Από πού να ξεκινήσω;» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Το δομικό πρόβλημα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η μακροχρόνια μονοκαλλιέργεια των επιδοτήσεων.
Η πόλη στολίζεται με λαμπιόνια επαρχιώτικου πανηγυριού και κακόγουστες γιρλάντες που κρέμονται πάνω από τη βρομιά, την αστεγία, τα βανδαλισμένα κτίρια
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Εντός μηνών το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας – Ανοιχτοί οι δίαυλοι Ελλάδας–Τουρκίας παρά τις διαφορές
Λίστα με 3.000 «ιδιοκτήτες» για παράνομες επιδοτήσεις
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
Ο Πρόεδρος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μαθητές, συλλόγους και τη Μπάντα Ενόπλων Δυνάμεων για τα κάλαντα
«Το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% - 30% ακριβότερο από το ήδη ακριβό περσινό» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι αγρότες βρίσκονται εκεί για να διαμαρτυρηθούν και πολύ καλά κάνουν, είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.