- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος
Ο επικεφαλής της Αρχής θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος - Πού θα επικεντρωθούν οι έλεγχοι
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε ελέγχους για το σκάνδαλο των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με το ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν από την Αρχή πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί, βουλευτές κ.λπ.), καθώς το διερευνώμενο αδίκημα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως επίσης θα ελεγχθούν πρόσωπα που είχαν αποφασιστικό και μεσολαβητικό ρόλο για τη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης, θα ελεγχθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λπ. που εισέπραξαν παράνομες επιδοτήσεις, όπως και τα πρόσωπα που ανέχθηκαν τα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως έγινε γνωστό, στόχος της έρευνας είναι η αναζήτηση όλων των στοιχείων που συνδέονται με παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τους εμπλεκομένους.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο επικεφαλής της Αρχής θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων
Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα ερευνήσει τις λίστες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που ήδη έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί ο χάρτης της περιουσιακής κατάστασης όλων εκείνων των εμπλεκομένων και οι τυχόν «αποκλίσεις» που παρουσιάζονται. Παράλληλα, η έρευνα της Αρχής θα επεκταθεί σε βάθος 5ετίας ή και ακόμη 10ετίας, ερευνώντας τι ποσά εισπράχθηκαν, από ποιους και πότε και στη συνέχεια θα συγκριθούν με άλλα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της Αρχής.
Η Αρχή θα επικεντρωθεί στα μεγάλα χρηματικά ποσά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που εγκρίθηκαν αλλά και στα πρόσωπα από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ που τα ενέκριναν καθώς και σε εκείνα που ήταν επιφορτισμένα με τους ελέγχους και δεν τους πραγματοποίησαν. Όπως έγινε γνωστό, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικές καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητη περιουσία κ.λπ.) εφόσον προκύψουν ενδείξεις από την έρευνα για παράνομο πλουτισμό ή ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η Αρχή είναι ήδη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εισφέροντας στοιχεία για την υπόθεση αυτή. Όπως είναι γνωστό ο κ. Βουρλιώτης στο Λουξεμβούργο έχει υπογράψει, προ 7μηνου περίπου, μνημόνιο συνεργασίας με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) Λάουρα Κοβέσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.