- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άδωνις Γεωργιάδης: Γενναία η παραδοχή Μητσοτάκη ότι αποτύχαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Κανένας υπουργός δεν είναι μόνιμος στη θέση του», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης: Γενναία η παραδοχή Μητσοτάκη ότι αποτύχαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Γενναία χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τη δημόσια παραδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αποτύχαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ». «Πριν από ενάμισυ μήνα ανακοίνωσε την κατάργηση του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ακριβώς έχει αναγνωρίσει ότι είναι πεδίο αποτυχίας. Στο τέλος του 2027 ο κόσμος θα δει τις επιδόσεις μας και σε αυτόν τον τομέα και θα μας κρίνει»,είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «κανένας υπουργός δεν είναι μόνιμος στη θέση του» ερωτηθείς ως προς τις παραιτήσεις και το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς την ηθική συγκρότηση των παραιτηθέντων. Θεωρώ ότι όλοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι και απολύτως τίμιοι. Είναι πολύ σοβαρό θέμα έχει να κάνει με χρήματα του ελληνικού λαού που είναι ιερά, αλλά οι παθογένειες δεν διορθώνονται εύκολα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.
Όπως σημείωσε «άλλο κυβερνητικό κόμμα που να ψηφίζει προκαταρκτικές για υπουργούς του, εγώ δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει στην Ελλάδα από το 1830, από την ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Γιατί η ποινική διαδικασία των υπουργών ισχύει από το Σύνταγμα της Τροιζήνας. Είναι κάτι που δείχνει και τη διαφορά ήθους του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».
Με αφορμή, το μέτρο για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο "Γεννηματάς" την Παρασκευή ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά, ενώ προηγουμένως ήταν πάνω από 9 ώρες. Τους πρώτους έξι μήνες της θητείας μου υπήρχαν αναμονές 14 ώρών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.