- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σύγκρουση Μητσοτάκη - Παππά: «Σιγά τα αίματα κ. 13 - 0» - «Θρασύς, δειλός και ενοχικός ο πρωθυπουργός»
Ο πρωθυπουργός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν έναν έντονο διάλογο στη Βουλή
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη που προκάλεσε την οργή του Νίκου Παππά και η απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά τις τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (18.6) τοποθετήθηκε για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και την πρόταση της Αντιπολίτευσης για την κατηγορία προς το πρόσωπό του για Εσχάτη Προδοσία.
Σε σημείο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η ΝΔ είναι αυτή που κατάργησε από το 2019 την περίφημη αποσβεστική προθεσμία, με σκοπό τα τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων να μην παραγράφονται γρήγορα. Θα προτείνουμε την αναθεώρηση του άρθρου 86, έτσι ώστε να περιοριστεί ο ρόλος της Βουλής και οι υποθέσεις να φθάνουν πιο γρήγορα στον φυσικό δικαστή. Αυτό δεν θέλετε κύριοι και κυρίες της αντιπολίτευσης; Οι πολιτικοί να δικάζονται από τον φυσικό τους δικαστή;». Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ο οποίος από τα έδρανα εξέφρασε τη δυσφορία του για όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας, απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά: «Εσείς κύριε Παππά 13-0 καταδικασμένος είστε από το ειδικό δικαστήριο. Σταματήστε να μιλάτε πια. Εσείς πήγατε στη Δικαιοσύνη όχι γιατί το κόμμα σας το ήθελε και καταδικαστήκατε. Εσείς καταδικαστήκατε από το ανώτατο δικαστήριο με μια βαριά, ατιμωτική κατηγορία για οποιονδήποτε πολιτικό. Σιγά τα αίματα, δεν θα μας δείρετε κιόλας, σιγά κύριε 13-0, σιγά…».
Ο Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε να τοποθετηθεί και να απαντήσει επί προσωπικού στον πρωθυπουργό, κάτι που τελικά δεν του επετράπη.
Απάντηση Παππά σε Μητσοτάκη: Το έβαλε ξανά στα πόδια σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα
Λίγη ώρα αργότερα, ο Νίκος Παππάς έκανε το σχόλιο του για τη σύγκρουση που είχαν στη Βουλή, σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε ξανά στα πόδια σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα. Θρασύς, δειλός και ενοχικός. Επιβράβευσε την κυρία Κλάπα και την κυρία Αδειλίνη, που έχουν ξεσηκώσει όλο το νομικό κόσμο, αλλά και τους συγγενείς των Τεμπών με τα καμώματα τους. Τον κ. Μητσοτάκη τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις του. Αλλά να γνωρίζει ότι ούτε οι δειλοί αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Κυρίως για το έγκλημα και τη συγκάλυψη των Τεμπών».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο από 22:00 λεπτό και μετά:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.