- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός οργάνων o Τεμπονέρας - Παραμένω απλό μέλος ως ελάχιστο δείγμα συνέπειας
«Αναλαμβάνω την ευθύνη για εκείνους που στήριξαν την γελοιοποίηση του χώρου μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί εκείνοι δεν πρόκειται να το κάνουν»
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός οργάνων o Τεμπονέρας - Παραμένω απλό μέλος ως ελάχιστο δείγμα συνέπειας
Σε μια πολιτική, αλλά και προσωπική ομιλία στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραμείνει εκτός κεντρικών οργάνων του κόμματος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα ζητήματα εκτιμά ότι τον αφορούν, είτε προσωπικά, είτε συλλογικά λόγω της στελεχιακής θέσης που είχε κατά τις αντίστοιχες περιόδους.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας υπογράμμισε πως εντάσσει την κίνηση αυτή ως ανταποκρινόμενη στο πλαίσιο του κώδικα αξιών του και προτάσσοντας ότι πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως με έργα η συνέπεια στα λόγια.
«Μιας και κανείς δεν το έκανε μέχρι τώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί τον Ιούνιο του 2023 μετά την διπλή εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν σας πείσαμε να κάνουμε ένα συνέδριο αυτοκριτικής και προοπτικής και να ακολουθήσει μετά η προεδρική εκλογή, με αποτέλεσμα να προκύψει η στιγμή Κασσελάκη. Αναλαμβάνω την ευθύνη και για εκείνους που στήριξαν την γελοιοποίηση του χώρου. Γιατί δεν αντέδρασα για τις υφιστάμενες παθογένειες που οδήγησαν στο σύμπτωμα Κασσελάκη. Κάποιοι σφυρίζουν ακόμη και τώρα αδιάφορα χωρίς ντροπή. Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν σας πείσαμε όταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε θέση ισχύος για την ανάγκη συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν σας πείσαμε για την ανάγκη να κάνουμε ένα συνέδριο που να κοιτά έξω και μπροστά και όχι μέσα και πίσω».
»Παραιτούμαι εφεξής από κάθε θέση ευθύνης από το κόμμα. Αλλά παραμένω δεσμευμένος από το ηθικό και πολιτικό πλαίσιο της Αριστεράς. Σήμερα έχουμε ανάγκη να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα δίνουμε αγώνες με όρους σύνθεσης των προοδευτικών και προοδευτικών δυνάμεων.
»Πρέπει να απαντήσουμε ποιοι είμαστε και ποιον εκφράζουμε. Είμαστε Αριστεροί και εκφράζουμε τους πολλούς του μη προνομιούχους. Είμαστε αριστεροί ριζοσπάστες, είμαστε με τους πολλούς, τους μη προνομιούχους, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σε προοδευτική κατεύθυνση. Δύο χρόνια πρωτοστατήσαμε στην προσπάθεια για την ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Δεν μας αφορά το αποπολιτικοποιημένο ανακάτεμα κάθε κομματικής γραφειοκρατίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας
Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ
Το κόστος εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.