- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αφεθούν ελεύθερα τα 15 μέλη της Νέας Αριστεράς που προσήχθησαν στην Ακρόπολη
Σήκωσαν σημαία της Παλαιστίνης στο μνημείο
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να αφεθούν ελεύθερα τα 15 μέλη της Νέας Αριστεράς που προσήχθησαν στην Ακρόπολη
«Το γνωστό κατασταλτικό της πρόσωπο αποκάλυψε για μια ακόμη φορά σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στέλνοντας την Αστυνομία να προσαγάγει 15 μέλη του κόμματος της Νέας Αριστεράς και της Νεολαίας της που ξεδίπλωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης στα τείχη της Ακρόπολης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Τιμωρείται έτσι η έκφραση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, επειδή υπενθυμίζει στον κ. Μητσοτάκη την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησής του και ενοχλεί τους πρωτοκλασάτους υπουργούς και τα στελέχη της ΝΔ που περιοδεύουν στα κανάλια προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τη γενοκτονική επίθεση του ισραηλινού κράτους στη Γάζα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ζητάμε αυτονόητα την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ και σταθερά από την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει την εξελισσόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού».
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 15 μελών της Νέας Αριστεράς και της Νεολαίας της επειδή επιχείρησαν να υψώσουν σημαία της Παλαιστίνης στην Ακρόπολη.
Σε εικόνες από το σημείο, φαίνεται πως υπήρξε ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο για να τους απομακρύνουν. Οι ίδιοι καθώς έφευγαν συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο, έκαναν το σήμα της νίκης προς τις κάμερες.
Η ανακοίνωση Νέας Αριστεράς για το περιστατικό στην Ακρόπολη
«Ο αγώνας για την ειρήνη και η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη δεν είναι έγκλημα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση - Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.
Την ώρα που η γενοκτονία στην Παλαιστίνη συνεχίζεται με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να στηρίζει με την ανοχή και την σιωπή της τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου το κίνημα για την ειρήνη και για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός δυναμώνει διεθνώς και στην χώρα μας.
Το πρωί της Τετάρτης μέλη της Νέας Αριστεράς και της Νεολαίας του κόμματος πραγματοποίησαν ακτιβισμό στην Ακρόπολη υψώνοντας την σημαία της Παλαιστίνης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, προχώρησαν σε προσαγωγή 15 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας της Νεάς Αριστεράς.
Η αλληλεγγύη, το αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος δεν είναι εγκληματικές πράξεις. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των πολιτών να διαδηλώσουν για την ειρήνη. Η Παλαιστίνη πρέπει να ζήσει, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.