- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μητσοτάκης στο CNBC: Ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να έρχονται στην ελληνική οικονομία
«Έχουμε μία ελκυστική ιστορία για ξένους επενδυτές και ξένες επενδύσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Europe Early Edition του αμερικανικού δικτύου CNBC και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομία και το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Στα τέσσερα χρόνια μεταξύ του 2015 και του 2019, υποφέραμε από τις συνέπειες της καταστροφικής διαπραγμάτευσης από την αριστερή κυβέρνηση. Εκείνο το διάστημα μέχρι το 2019 είχαμε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Tώρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Από το 2019, στον πυρήνα της οικονομικής μας επιτυχίας ήταν το γεγονός ότι εγκαθιδρύσαμε την αυτοπεποίθηση στις βασικές αρχές της ελληνικής οικονομίας. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε λάβει δύσκολες αποφάσεις για να βάλουμε σε σειρά το φυσικό μας σπίτι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό δίκτυο.
Μητσοτάκης: Έχουμε μία ελκυστική ιστορία για ξένους επενδυτές και ξένες επενδύσεις
«Ήμασταν αρκετά τολμηροί να εφαρμόσουμε μέτρα για την ανάπτυξη, με σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις που βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Θεωρώ πως έχουμε μία ελκυστική ιστορία για ξένους επενδυτές και ξένες επενδύσεις που συνεχίζουν να έρχονται στην ελληνική οικονομία. Φυσικά, ήμουν εκείνος που διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της Ελλάδας το πρόγραμμα Next Generation Eu. Η Ελλάδα θα λάβει 36 δισ. ευρώ πάνω από αυτό που θα λάβει από το ταμείο, αγροτικές χρηματοδοτήσεις μέχρι το 2026», είπε ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και το ζήτημα των επενδύσεων.
«Αυτή δεν ήταν μόνο μια ιστορία ευρωπαϊκής στήριξης. Λάβαμε τολμηρές αποφάσεις και καταφέραμε και κερδίσαμε δεύτερες εκλογές, αφού αποδείξαμε πως μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα με υγιείς πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Η απάντηση στην αντιπολίτευση μέσω CNBC
«Ζούμε σε μία εποχή που οι λαϊκιστές αμφισβητούν την ικανότητα των πιο παραδοσιακών κομμάτων και στην Ελλάδα αψηφήσαμε αυτή την ιστορία. Το 2023 αυξήσαμε τα ποσοστά μας σε διπλές εκλογές, πείθοντας τους ψηφοφόρους ουσιαστικά πως μπορούμε να υλοποιήσουμε τις εκλογικές μας δεσμεύσεις και μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή θα είναι και πάλι η πρόκληση το 2027. Θα είμαστε συνεπείς; Μπορούμε να χτίσουμε εμπιστοσύνη; Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες; Το νούμερο ένα ζήτημα στην Ελλάδα είναι ακόμη ο πληθωρισμός και το διαθέσιμο εισόδημα. Ξέρουμε πως πρέπει να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών» απάντησε μέσω CNBC στην αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ξέρουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση των φόρων, να αυξήσουμε τους μισθούς, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Όμως πρέπει να το κάνουμε με έναν βιώσιμο τρόπο, χωρίς να διακινδυνεύουμε τα βασικά στοιχεία των όσων πετύχαμε», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.