- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεραπετρίτης από Βαρσοβία: Πλήρης και ακλόνητη η στήριξή μας στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών στη 10η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών είναι ένα από τα φόρα που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκαμψη της Ουκρανίας
O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της 10ης Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών, που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία: «Η Ουκρανία συνεχίζει να απολαύει της πλήρους και ακλόνητης στήριξής μας, τη στιγμή που όλοι μας αναμένουμε οι εν εξελίξει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να αποδώσουν τελικά καρπούς».
📍Βαρσοβία | Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη 10η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 29, 2025
🔗 https://t.co/iOPgFzli7O pic.twitter.com/nmXsX1xPT0
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών είναι, πράγματι, ένα από τα φόρα που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση της χώρας αυτής, που μαστίζεται από τον πόλεμο, καθώς και στη συνδεσιμότητά της με περιφερειακά δίκτυα υποδομών, με απώτατο στόχο την ένταξή της στην ΕΕ.
Επισήμανε δε ότι η Πρωτοβουλία συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία, αλλά και στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των υποδομών στην Ανατολική Ευρώπη και την ΕΕ συνολικά, «που αποκτούν σήμερα ολοένα μεγαλύτερη σημασία υπό το φως του συνεχιζόμενου βίαιου πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, ο οποίος διανύει ήδη το τέταρτο έτος του».
Προσέθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο των κοινών, σοβαρών και περίπλοκων γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, τα έργα διασυνδεσιμότητας -εν εξελίξει και υπό σχεδιασμό- μεταξύ της Ελλάδας και γειτονικών χωρών, όπως οι μονάδες επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, οι ενεργειακές διασυνδέσεις με γειτονικές βαλκανικές χώρες, η αναβάθμιση των λιμένων και των σιδηροδρομικών συνδέσεων της Βορείου Ελλάδος, καθώς και τα προγραμματιζόμενα έργα ενεργειακής διασύνδεσης με τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αποτελούν παραδείγματα της προστιθέμενης αξίας της συμμετοχής της Ελλάδας στην Πρωτοβουλία, προσθέτοντας δύο θάλασσες, το Αιγαίο Πέλαγος και το Ιόνιο Πέλαγος, στις τρεις θάλασσες της Πρωτοβουλίας».
📍Warsaw
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 29, 2025
FM George Gerapetritis is attending today the 10th Summit of the Three Seas Initiative #3SI
📍Βαρσοβία
Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχει σήμερα στη 10η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών pic.twitter.com/MHaxlinrqC
Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε επίσης ότι η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με τις ευρύτερες πολιτικές και τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, όπως το έργο Global Gateway, για την επίτευξη του κοινού στόχου τής διαφύλαξης και της προώθησης της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης.
«Πιστεύω ότι αυτές ακριβώς οι πτυχές της "ασφάλειας", της "ανθεκτικότητας" και της "διαφοροποίησης" που προωθεί η Πρωτοβουλία μας σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης και, μπορώ να πω, στον κόσμο συνολικά, είναι αυτές που προσελκύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και άλλων κρατών να συνδεθούν μαζί της» είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ και κατέληξε:
«Η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών δεν είναι μόνο μια συμμαχία κρατών που επιδιώκουν να επιτύχουν ισχυρότερη συνδεσιμότητα σε όλους τους τομείς. Είναι μία οικογένεια εθνών που οφείλει να είναι βαθιά ριζωμένη σε δημοκρατικές αξίες, στο κράτους δικαίου και σε μία διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας βασισμένη σε κανόνες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση
Καμία πρόταση δεν έλαβε 180 ψήφους
H ίδια τόνισε ότι τονίζοντας ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί κειμένων και όχι επί φαντασιώσεων
Όλες οι προτάσεις και οι ψήφοι
«Μαζί με την καρέκλα, άλλαξε και η αντίληψή του για τους θεσμούς»
«Και εγώ στη θέση σου, αν είχα κάνει όσα έκανες εσύ, υποδυόμενος και τον αδέκαστο θα φοβόμουν»
Η αναφορά του για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Εγχώριες, αλλά και διεθνής αντιδράσεις
«Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής», τόνισε η υπουργός Εργασίας
«Καμία κυβέρνηση να μην εξαγοράζει το πολιτικό παρόν υποθηκεύοντας το μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα Political
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Σάλτσμπουργκ με τον καγκελάριο Κρίστιαν Στόκερ
Παραμένει «φωτιά» η τιμή στην αντλία
«Η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα», τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Ο πρώην βουλευτής επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά του
Τα λάθη που αφήνουν εκτός δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν τον Ιούνιο
Η Εφορία δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.