- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ: Θα αλλάξουν πολλά, όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες
«Είναι μία διαδικασία που επιταχύνεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και την ασφάλεια του σιδηρόδρομου
Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου συζητείται αυτήν την ώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «δραστική αναβάθμιση του σιδηροδρόμου. Θα αλλάξουν πολλά, όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες. Είναι μία διαδικασία που επιταχύνεται. Υπογράφονται οι συμβάσεις για την αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία. Δοκιμάστηκε με επιτυχία το αυτόματο σύστημα πέδησης». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νέα μέθοδο για τον ακριβή γεωεντοπισμό των τρένων. «Το Ενιαίο Κέντρο Εποπτείας θα παρακολουθεί τους συρμούς με απόκλιση εκατοστών. Οι παρεμβάσεις που θα συζητήσουμε σήμερα θα είναι αυστηρές με αποτελεσματική διοίκηση και αξιοποίηση στελεχών και από τη διεθνή αγορά. Ο οργανισμός να γίνει μία νέα ΔΕΗ. Ο νέος ΟΣΕ θα ενσωματώνει το σύνολο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλες οι επικοινωνίες θα καταγράφονται σε βάση ψηφιακών δεδομένων, ενώ θα υπάρξει και πρακτική εκπαίδευση με προσομοιωτές». Επιπλέον, έκανε λόγο περί «σωστής επαναφοράς προϊστάμενου αμαξοστοιχίας ενώ δημιουργείται μια νέα μονάδα επιθεωρητών που θα είναι το όργανο που θα εισηγείται κυρώσεις αν παραβιάζεται το πρωτόκολλο. Στόχος είναι η νέα κουλτούρα με κίνητρα αλλά και κυρώσεις ώστε να αποτρέπονται τραγικά λάθη».
Σε ό,τι αφορά τη Hellenic Train, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα κληθεί να προχωρήσει στις δικές της επενδύσεις με αιχμή την προμήθεια νέου τροχαίου υλικού. Ως πολιτεία πρέπει να δώσουμε απάντηση στο συλλογικό πένθος με ένα έργο που θα φέρει αποτελέσματα. Έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε τη σελίδα από ένα χθες που πλήγωσε την ελληνική κοινωνία»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.