- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στο Ισραήλ – Συνάντηση με Νετανιάχου και Χέρτζογκ
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Οι στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι να επιβεβαιώσει την ισχυρή στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο το Ισραήλ ολοκληρώνοντας έναν τετραήμερο διπλωματικό μαραθώνιο για την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας διεθνώς.
Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, θα έχει υψηλού επιπέδου συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ισραήλ. Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να συναντήσει τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ και στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Οι στόχοι της επίσκεψης είναι πολλοί και όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές ο βασικότερος είναι να επιβεβαιώσει την ισχυρή στρατηγική συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων με έμφαση στην αμυντική συνεργασία, αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά την πρώτη 4μερη σε ανώτατο επίπεδο Γαλλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο νέος Πρόεδρος της Συρίας, ο πρωθυπουργός συνομίλησε για πρώτη φορά μαζί του υπογραμμίζοντάς του ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπεριληπτική, δηλαδή να σέβεται όλες τις θρησκευτικές και εθνοτικες μειονότητας.
Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί την ώρα που βιώνουμε και στη γειτονιά μας πρωτοφανείς γεωπολιτικές ανακατατάξεις που έχουν πλέον συνέπειες στις ζωές όλων μας.
Επισημαίνεται ότι και το ενεργειακό σκέλος ενδιαφέρει πολύ την Αθήνα, με τον πρωθυπουργό να έχει αναδείξει πολλές φορές τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου – Ευρώπης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ανάσα» στην αγορά ακινήτων και στους φορολογούμενους
Προσωποποιημένες υπηρεσίες και ασφαλής επικοινωνία πολίτη–Δημοσίου
Η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν κρίνεται μόνο από τις προθέσεις των κυβερνώντων, αλλά κυρίως από την ανθεκτικότητα των θεσμών της.
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνείται κατηγορηματική ότι υπήρξε εργαζόμενη του κόμματος
Τι αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου «Μάτι, 23 Ιουλίου 2018»
Η απάντηση του Σταύρου Παπασταύρου
Νέα στρατηγική με αιχμή την τεχνολογία, τις κάμερες και τις παρεμβάσεις στις υποδομές
«Μόνο εμείς έχουμε σχέδιο, ενημερωθείτε για το έργο μας και να το υπερασπίζεστε»
Η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αλλάζει τους όρους της συζήτησης: η ρύπανση από πλαστικό δεν είναι περιβαλλοντικό ζήτημα. Είναι οικονομικό.
Αφρομή η ανάρτηση της ΕΛΑΣ για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Αναβαθμίζουμε ένα κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
«Το νομοσχέδιο διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και ενισχύει τον ρόλο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ»
Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου στη ΔΕΘ
Για παραποίηση των λεγομένων της κάνει λόγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα 23 ετών με τη σταδιακή αδειοδότηση ανά περιφέρεια
Η Βουλιαγμένη δεν ανήκει πια στους κατοίκους της. Ανήκει ολοένα και περισσότερο σε μια παγκόσμια αγορά ακινήτων, όπου η αξία της γης μετρά περισσότερο από την αξία της κοινότητας.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε προσοχή από όλους για τα επόμενα 24ωρα
Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για το στεγαστικό
Η δήλωση του πρωθυπουργού για τα τραγικά περιστατικά σε Γύθειο και Ρέθυμνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.