Τέμπη: Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το email - Η ανάρτησή του
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος δημοσίευσε το email που έστειλε στις 9 Μαρτίου 2023 για τα Τέμπη, λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
«Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφερόταν στη χρηματοδότηση των δαπανών α) για τη στήριξη συγγενών και β) για τη συλλογή και αποκατάσταση/διαμόρφωση χώρου δυστυχήματος, δηλαδή για μία σειρά εργασιών τις οποίες εκτελούσαν ανάδοχοι για λογαριασμό της Περιφέρειας και έπρεπε να πληρωθούν, όπως ετέθη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς τη χρηματοδότηση αυτών κατά τη – γνωστή στην κοινή γνώμη – σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου 2023 στην έδρα της στη Λάρισα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Χρήστος Τριαντόπουλος και προσθέτει:
«Κάθε καλοπροαίρετος διαπιστώνει μόνος του ότι ούτε ο τίτλος ούτε το ενημερωτικό περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος περιέχουν την παραμικρή εντολή, ούτε φυσικά οποιονδήποτε «συντονιστικό ρόλο» από πλευράς μου».
Η ανάρτησή του
Ο λόγος που κάνω τη σημερινή ανάρτηση – αν και δεν το συνηθίζω – δεν είναι για να απαντήσω στις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά για να αποτρέψω να πάρει διαστάσεις άλλο ένα γιγαντιαίο ψέμα, που θα αθροιστεί στα προηγούμενα που διακινούν αντιπολιτευόμενα κόμματα με κάποια ΜΜΕ, με σκοπό να πολλαπλασιάσουν την οργή της κοινωνίας.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μοναδικός στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης: Πάνω στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, είτε δημιουργούν, είτε αναπαράγουν fake news, ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν τη μισή αλήθεια, παραποιώντας δεδομένα για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Με την επίκληση του εν λόγω email από την αντιπολίτευση επιχειρείται η δημιουργία νέων εντυπώσεων προς ενίσχυση της εκδοχής της υποτιθέμενης «συγκάλυψης».
Δίνω, λοιπόν, στη δημοσιότητα το «περιβόητο» email της 9ης Μαρτίου 2023, το περιεχόμενο του οποίου παρουσίασε με μία άθλια διαστρέβλωση η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».
Όπως μπορείτε να δείτε αρχικά στο «θέμα» του μηνύματος, ο τίτλος ήταν «Κάλυψη κόστους στήριξης και αποκατάστασης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη». Το μήνυμα είχε ως αποδέκτη τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με κοινοποίηση στους υπολοίπους.
Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφερόταν στη χρηματοδότηση των δαπανών α) για τη στήριξη συγγενών και β) για τη συλλογή και αποκατάσταση/διαμόρφωση χώρου δυστυχήματος, δηλαδή για μία σειρά εργασιών τις οποίες εκτελούσαν ανάδοχοι για λογαριασμό της Περιφέρειας και έπρεπε να πληρωθούν, όπως ετέθη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς τη χρηματοδότηση αυτών κατά τη – γνωστή στην κοινή γνώμη – σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου 2023 στην έδρα της στη Λάρισα.
Κάθε καλοπροαίρετος διαπιστώνει μόνος του ότι ούτε ο τίτλος ούτε το ενημερωτικό περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος περιέχουν την παραμικρή εντολή, ούτε φυσικά οποιονδήποτε «συντονιστικό ρόλο» από πλευράς μου.
Δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ανακάλυψαν» σήμερα μία διαχρονική υποχρέωση όλων των Κυβερνήσεων: Να χρηματοδοτούν, είτε τακτικές, είτε έκτακτες υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Άλλωστε, σας ενημερώνω ότι αντίστοιχες επικοινωνίες, που έχουν ως στόχο την κάλυψη υποχρεώσεων Δήμων και Περιφερειών, πραγματοποιούσα σε καθημερινή βάση και απαντούσα σε αιτήματα ή ερωτήματα οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης είτε ως προς τη δυνατότητα κάλυψής τους από τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία εάν επρόκειτο για φυσική καταστροφή, είτε ως προς την ενημέρωσή τους για άλλες χρηματοδοτικές πηγές όταν δεν επρόκειτο για φυσική καταστροφή. Όπως γίνεται και στο εν λόγω email.
Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται με φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και αυτό θα αποκαλυφθεί πλήρως στη διάρκεια της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.
ΥΓ. Σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα του αποδέκτη του email και όσων έλαβαν την κοινοποίηση, ζήτησα και έλαβα τη συγκατάθεσή τους.
Ο λόγος που κάνω τη σημερινή ανάρτηση – αν και δεν το συνηθίζω – δεν είναι για να απαντήσω στις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις...
Posted by Christos Triantopoulos on Friday, March 7, 2025
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.