Πολιτικη & Οικονομια

Φλωρίδης σε Ανδρουλάκη: «Θα κυβερνήσετε τα θρύψαλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;»

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο άνδρες κατά την συζήτηση στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φλωρίδης σε Ανδρουλάκη: «Θα κυβερνήσετε τα θρύψαλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;»
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Φλωρίδης σε Ανδρουλάκη: «Θα κυβερνήσετε τα θρύψαλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;»

Μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, αυτή την φορά ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η αντιπαράθεση Φλωρίδη - Ανδρουλάκη ξέσπασε μετά την παρέμβαση του δεύτερου στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο οποίος, με αφορμή δημοσίευμα της «Εστίας» για email που φέρεται να απέστειλε ο κ. Τριαντόπουλος, υποστήριξε ότι ο τότε υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ βρέθηκε στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και αλλοίωσε τον χώρο κατ' εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «ξαφνικά ήρθε ένα μέιλ να αποδείξει ότι το μήνυμα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών δεν το πήρατε», για να προσθέσει:

«Είστε αμετανόητοι, συνεχίζετε με πάθος τα ψέματα για να καλύψετε τα προηγούμενα ψέματά σας και τις προσβολές, για να καλύψετε τις προηγούμενες προσβολές σας. Είναι ένας φαύλος κύκλος που θα γίνει στο τέλος λαϊκό τσουνάμι εις βάρος της ΝΔ, γιατί καταλαβαίνει πια ότι έχετε χάσει κάθε μέτρο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: Ζητώ από τον πρωθυπουργό, αν του έχει μείνει στοιχειώδης ευπρέπεια και αξιοπιστία, να παρουσιάσει στη Βουλή των Ελλήνων το επίμαχο στοιχείο, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι ο Τριαντόπουλος εκτέλεσε αποστολή Μητσοτάκη».

«Επιτέλους, πείτε την αλήθεια: Τι έκανε ο Τριαντόπουλος, ο απεσταλμένος του κ. Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση. Αν όσα λέμε σας προσβάλλουν, ας εμφανίσει αύριο ο κ. Μητσοτάκης το επίμαχο email. Αν δεν το εμφανίσει σημαίνει ότι με δική του εντολή πήγε ο κ. Τριαντόπουλος» είπε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Μέχρι τις αυριανές ομιλίες πολιτικών αρχηγών είναι ένα 24ωρο. Σκεφτείτε σοβαρά τι θα συμβεί αν δεν παρουσιάσετε το επίμαχο email. Έχετε 24 ώρες να σκεφτείτε αν αξίζει να συνεχίσετε το παιχνίδι απέναντι σε μια τέτοια τραγωδία».

«Ο επίμαχος σταθμάρχης από ποιον διορίστηκε σε αυτήν τη θέση; Ποιου ''γαλάζιου'' στελέχους είναι ρουσφέτι; Και αφήστε τα περί βαθέος κράτους. Ποιοι διόρισαν όλα αυτά τα ''γαλάζια'' παιδιά που δεν είχαν τίποτε άλλο παρά τα κομματικά τους ένσημα και διορίστηκαν σε πολύ κρίσιμες θέσεις;» διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το κράτος είναι λάφυρο της παρέας του κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό θα δώσουμε αγώνα για να έρθει μια κανονική κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι χρειάζεται «ισχυρή πολιτική προοδευτική αλλαγή, μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση».

Η απάντηση Φλωρίδη

Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «πριν από ένα χρόνο, αφού διάβασε ένα δημοσίευμα ότι ο ΟΣΕ έστειλε στον ανακριτή πειραγμένους και αλλοιωμένους τους δίσκους, ότι έστειλε αλλοιωμένα ηχητικά στον ανακριτή, έσπευσε με βάση το δημοσίευμα να καταθέσει μία πρόταση δυσπιστίας», για να προσθέσει: «Αποδείχτηκε περίτρανα από την πραγματογνωμοσύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ότι οι δίσκοι που παραδόθηκαν στον ανακριτή ήταν ανέγγιχτοι και ότι δεν έλειπε λεπτό από τις συνομιλίες. Περιμέναμε τη συγγνώμη του κυρίου Ανδρουλάκη, η οποία δεν ήρθε ποτέ».

Επιπλέον, επικαλούμενος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ομολογούν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι «μπετόν αρμέ» και άρα δεν θα περάσει η πρόταση μομφής, διερωτήθηκε: «Αν δεν πέσει κυβέρνηση στη Βουλή και αν δεν γίνουν εκλογές πώς θα φύγει ο Μητσοτάκης; Υπάρχει κάποιος άλλος συνταγματικός τρόπος;».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη «συμμαχία των προθύμων» που συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ για να καταθέσουν την πρόταση μομφής: «Ο ένας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο ένα, ο άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ νούμερο δύο, η Νέα Αριστερά, ο τρίτος ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ο τέταρτος ΣΥΡΙΖΑ οι ανεξάρτητοι του κ. Κασσελάκη, πέντε κάποιοι άλλοι ανεξάρτητοι και έξι το ΠΑΣΟΚ. Θέλετε να πείσετε ότι κάποια θρύψαλα εδώ και έξω από τη Βουλή μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσετε την Ελλάδα; Τώρα έχει ο λαός την εικόνα. Τα κομμάτια και θρύψαλα του ΣΥΡΙΖΑ και το παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ».

H τοποθέτηση Ανδρουλάκη

Ανταπαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Η ιστορία του έθνους είχε τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής κατάκτησης. Εκείνη την περίοδο ήταν γνωστά τα γενιτσαρικά τάγματα, τα οποία για να αποδείξουν στον εκάστοτε σουλτάνο ότι ήταν οι πιο πιστοί του, ακόμη κι όταν δεν πολεμούσαν οι Τούρκοι, αυτοί έκαναν τις μεγαλύτερες σφαγές. Η πολιτική παρουσία του συγκεκριμένου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι και σήμερα σε αυτή τη Βουλή υπάρχουν γενιτσαρικά τάγματα, κ. Φλωρίδη. Αλλά να μιλάτε εσείς για το κόμμα που σας ανέδειξε με αυτά τα λόγια! Το κόμμα το οποίο κράτησε την Ελλάδα όρθια, όταν την παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία χρεοκοπημένη το 2009, εσείς που ήσασταν; Ποιους υπηρετείτε σήμερα; Αυτούς που σας έλεγαν μνημονιακό προδότη, αυτούς υπηρετείτε κ. Φλωρίδη. Αυτοί που σας χειροκροτούν είναι αυτοί που σας έλεγαν προδότη που έφερε τα μνημόνια απ’ το 2009 μέχρι το 2012. Πήραμε πρωτοβουλία για να γίνει πρόταση δυσπιστίας για να γίνουν εκλογές και να φύγετε το γρηγορότερο δυνατό. Απλά δεν έχουμε τον παλαιοκομματισμό κάποιων να βγαίνουμε κάθε μέρα στα κανάλια και να λέμε ότι ζητάμε εκλογές. Αυτό το κάνουμε θεσμικά και ο μόνος θεσμικός δρόμος της αντιπολίτευσης ήταν η πρόταση δυσπιστίας, που καταθέσαμε. Αλλά πάμε στην ουσία της σοβαρής σημερινής συζήτησης. Καλά δεν ντρέπεστε; Υπουργός Δικαιοσύνης, να λέει σήμερα ότι καταθέσαμε δυσπιστία πέρυσι για τις συνομιλίες που στάλθηκαν στη δικαιοσύνη; Θέλω να διαβάσετε -τώρα περιμένουμε και να μας απαντήσετε- το κείμενο της δυσπιστίας πέρυσι. Αφορούσε στα χαλκευμένα που στείλατε στο Πρώτο Θέμα ή τις συνομιλίες που ήταν στη δικαιοσύνη; Αν έχετε δίκιο, θα παραιτηθώ. Αν όμως έχω εγώ δίκιο, οφείλετε να παραιτηθείτε τώρα, άμεσα. Δεν αξίζει στο λαό μας ένας υπουργός Δικαιοσύνης να λέει τέτοια χονδροειδή ψέματα στη Βουλή των Ελλήνων. Εάν έχουμε δίκιο, άμεσα πρέπει να καταθέσετε την παραίτησή σας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.