- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μιλένα Αποστολάκη: «Άχθος και άγος για τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ»
Με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας
Μιλένα Αποστολάκη: «Άχθος και άγος για τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ»
Βλαπτική για τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και το κοινωνικό κράτος, αλλά και στερούμενη πλέον ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης από την κοινωνία, χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της ΝΔ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιλένα Αποστολάκη στην ομιλία της, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Η κα Αποστολάκη κατέδειξε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τη βαθιά πολιτική, ηθική και θεσμική κρίση που βιώνει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνική απαίτηση για απονομή Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπηρετηθεί μια κυβέρνηση που την εμποδίζει. Τόνισε ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας συνιστά όχι μόνο την ύψιστη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά οφειλόμενη θεσμική παρέμβαση για τον καταλογισμό της ευθύνης και την ανάδειξη της βλάβης του δημοσίου συμφέροντος: «Πρόκειται για την οφειλόμενη μέγιστη θεσμική αντίδραση της Αντιπολίτευσης που αντιστοιχεί στη μέγιστη αντίδραση της κοινωνίας. Το πάνδημο αίτημα για την απόδοση Δικαιοσύνης που εμποδίζεται από την κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μη φθάσει στο Κοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κα Αποστολάκη στάθηκε εξάλλου στην υπερψήφιση από τη Νέα Δημοκρατία της πρότασης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο χαρακτηρίζοντάς την «διέξοδο τακτικισμού» και προβλέποντας ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, έχει προαποφασιστεί η παρεμπόδιση της άσκησης δίωξης του πρώην Υφυπουργού. Κάλεσε δε τον κ. Τριαντόπουλο να ετοιμάζεται να προσκομίσει στην προανακριτική το email που ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα, έστειλε στις 9/3/2023, από το οποίο προκύπτει ότι βρέθηκε στα Τέμπη με σκοπό να συντονίσει τη διαμόρφωση του χώρου του δυστυχήματος.
Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αποτελεί πλέον «άχθος και άγος για την χώρα», η κα Αποστολάκη έκανε λόγο περί «ώριμου» και «πλειοψηφικού» αιτήματος για πολιτική αλλαγή, δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα το εκφράσει με σοβαρότητα και δημοκρατική ευθύνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.