- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τέμπη: Σήμερα η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης
Με ομιλία Μητσοτάκη ξεκινά η συνεδρίαση
Τέμπη: Σήμερα η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης - Με ομιλία Μητσοτάκη ξεκινά η συνεδρίαση
Έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την τραγωδία των Τεμπών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να καταθέσει σήμερα πρόταση μομφής.
Την αυλαία αναμένεται να ανοίξει με ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσουν κατά σειρά οι δύο αρχηγοί που κατέθεσαν το αίτημα για την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Τέμπη: Σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στη σημερινή συζήτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται, όπως ο ίδιος προανήγγειλε χθες στη Βουλή, να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη νομοθετική του πρωτοβουλία, για την κατάθεση της οποίας χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 συνολικά βουλευτές.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η συζήτηση για την πρόταση μομφής, αρχίζει μετά από δύο ημέρες από την υποβολή της, εκτός και αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως, ενώ δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των τριών ημερών από την έναρξή της. Η ψηφοφορία θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ενώ μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες εάν το ζητήσει η κυβέρνηση και γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Τέμπη: Με 277 «ναι» η σύσταση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
Η Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης (4.3) τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (Προανακριτική) για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ) κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3-3-2023 και 6-3-2023 από τον πρώην Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση ελήφθη, κατόπιν μυστικής ονομαστικής ψηφοφορίας. Ψήφισαν συνολικά 297 βουλευτές. Στην κάλπη βρέθηκαν 295 έγκυρα ψηφοδέλτια, 2 άκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 277 βουλευτές, κατά ψήφισαν 12 βουλευτές και με το "παρών" τάχθηκαν 4 βουλευτές. Απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αλ. Αυλωνίτης και Γ. Ασπιώτης, καθώς και ο Χρ. Τριαντοπουλος, ο οποίος, ως ελεγχόμενος, δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία. Κατόπιν της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο προεδρεύων της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοίνωσε (και το Σώμα ενέκρινε) ότι δίδεται αρχικώς προθεσμία δύο μηνών, από την ημέρα της συγκρότησή της, στην προκαταρκτική επιτροπή για την ολοκλήρωση των εργασιών της.
Η Επιτροπή θα αριθμεί 27 μέλη, εκ των οποίων τα 14 θα είναι από την ΚΟ της ΝΔ και τα υπόλοιπα 13 μέλη θα προέρχονται αναλογικώς κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης (δηλαδή τρία μέλη από το ΠΑΣΟΚ, δύο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο από το ΚΚΕ και ένα μέλος από την Ελληνική Λύση, τη Νέα Αριστερά, την Πλεύση Ελευθερίας, τη Νίκη και τους "Σπαρτιάτες"), καθώς και ένα μέλος από τους ανεξαρτήτους βουλευτές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.