- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο ΟΣΥ: Καινούργια λεωφορεία έως τα μέσα του 2025
«Τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο» δήλωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: Τι δήλωσε για καινούργια λεωφορεία στους δρόμους και αύξηση δρομολογίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (14.2) στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη. «Η υποστήριξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας είναι κεντρικό στοίχημα της κυβέρνησης και χαίρομαι που πιστοποιώ ότι σήμερα αυτός ο σύνθετος σχεδιασμός υλοποιείται ακριβώς όπως τον έχουμε προγραμματίσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα καινούργια λεωφορεία εντάσσονται στο δυναμικό των λεωφορείων που εξυπηρετούν της ευρύτερες ανάγκες του λεκανοπεδίου και σκοπός μας είναι - και θα τον πετύχουμε - να έχουμε 900 καινούργια λεωφορεία έως τα μέσα του 2025, αλλά βέβαια δεν αρκεί μόνο να αντικαθιστούμε παλαιότερα λεωφορεία με νεότερα φιλικά προς το περιβάλλον προσβάσιμα στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πολύ σημαντικό στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε, να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα».
«Χρειαζόμαστε και περισσότερα λεωφορεία και περισσότερους οδηγούς και το υπουργείο θα παρουσιάσει το συνολικό μας σχεδιασμό για την αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφορά στην πρωτεύουσα, όχι μόνο ως στα λεωφορεία αλλά και στις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε στο μετρό. Δεν εννοείται μία πρωτεύουσα των 21ο αιώνα να μην έχει ένα σύγχρονο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς. Τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο έχοντας πάντα στο μυαλό μας την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών τους οποίους θέλουμε να στρέψουμε προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς αξιοποιώντας και της νέας τεχνολογίες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, που βρέθηκε επίσης στο σημείο τόνισε πως, «η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια προχωρά όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.