- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης και Κουκάκης ζητούν να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις για τις υποκλοπές
Οκτώ μέρες μετά την αρχειοθέτηση των νέων μηνύσεων που είχαν κατατεθεί
Ανδρουλάκης και Κουκάκης ζητούν να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις για τις υποκλοπές
Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ζητούν να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις που είχαν καταθέσει σε βάρος του κρεοπώλη, υπαλλήλου σούπερ μάρκετ, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μετά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, πριν από λίγες μέρες είχε θέσει στο αρχείο τις νέες μηνύσεις που είχαν καταθέσει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Κουκάκης, οι οποίοι τελούσαν υπό τηλεφωνική παρακολούθηση.
Στην αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:
«Η εκδοχή που παρουσίασε στην κατάθεση του ο μηνυόμενος είναι σύμφωνα με την επίσημη θέση της αρμόδιας Τράπεζας όχι μόνο αναληθής, αλλά και πρακτικώς αδύνατη καθώς για να χρησιμοποιήσει κάποιος μία προπληρωμένη κάρτα σαν αυτήν με την οποία αγοράστηκαν τα μολυσμένα μηνύματα έπρεπε να έχει στα χέρια του τόσο τον φάκελο που του είχε σταλεί όσο και το κινητό τηλέφωνο του μηνυόμενου με το σχετικό μήνυμα της τράπεζας για να σχηματίσει με συνδυασμό των δύο στοιχείων το pin. Και φυσικά δεν εννοείται κάποιος να χρησιμοποιήσει άλλο δικό του pin και όχι το σωστό pin που εξέδωσε η Τράπεζα».
Ειδικότερα, και οι δύο ζητούν την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του μηνυόμενου κρεοπώλη καθώς προκύπτει ότι ήταν πρακτικά αδύνατον να συμβούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις χωρίς τη γνώση και ενεργό συμμετοχή τουλάχιστον του ιδίου.
Η ΕΤΕ, έχει αναφέρει ότι η προπληρωμένη κάρτα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αποκλειστικά από τον κάτοχό της, καθώς η διαδικασία απαιτούσε τη χρήση ενός μοναδικού, αυτοματοποιημένου και κρυπτογραφημένου κωδικού PIN, ο οποίος αποστέλλεται μόνο στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει ο πελάτης και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας των συστημάτων της Τράπεζας και επομένως κανένας τρίτος με άλλο, δικό του PIN δεν μπορεί να ενεργοποιήσει την κάρτα και να πραγματοποιήσει συναλλαγές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.