- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετά την επιτυχία της Πανεπιστημιακής, η κυβέρνηση ανακοινώνει τη «Συγκοινωνιακή Αστυνομία»
Για να στελεχωθεί η «Συγκοινωνιακή Αστυνομία» θα γίνουν, όπως είπε ο υφυπουργός, 200 με 250 νέες προσλήψεις
Γιατί είναι απαραίτητη η «Συγκοινωνιακή Αστυνομία», που απλώς θα κάνει τη δουλειά της ήδη υπάρχουσας;
Μετά το «φιάσκο» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (η λέξη φιάσκο μπαίνει σε εισαγωγικά επειδή ο σκοπός των 1.500 προσλήψεων επετεύχθη), ένα ωραίο σατιρικό νούμερο ή κείμενο θα ήταν αυτό στο οποίο η κυβέρνηση θα παρουσίαζε κι άλλες «αστυνομίες». «Νυχτερινή Αστυνομία» για τα νυχτερινά κέντρα, «Αντικαπνιστική Αστυνομία» για την επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου, «Πλατειακή Αστυνομία» για την αστυνόμευση των πλατειών κ.ο.κ. Φυσικά η σάτιρα θα ολοκληρωνόταν με την ανακοίνωση από τους αρμόδιους υπουργούς των εκατοντάδων προσλήψεων που είναι απαραίτητες για το κάθε νέο σώμα.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν αφήνει να υπάρξει ένα τέτοιο σατιρικό νούμερο ή κείμενο, όχι επειδή ασκεί κάποιου τύπου λογοκρισία, αλλά επειδή το παρουσιάζει η ίδια ως κυβερνητική εξαγγελία: ο υφυπουργός Μεταφορών Οικονόμου ανακοίνωσε τη σύσταση Συγκοινωνιακής Αστυνομίας, η οποία θα αστυνομεύει τα λεωφορεία, τον ηλεκτρικό, το μετρό και τον προαστιακό στις δύσκολες περιοχές της πρωτεύουσας.
Τι είδους ελληνική κυβέρνηση θα ήταν αυτή που δεν έχει ως πρώτο μέλημα τις προσλήψεις στο δημόσιο;
Οι συμπολίτες οι οποίοι ακόμα δεν έχουν πιάσει την ουσία του κυβερνητικού οράματος ενδεχομένως να αναρωτηθούν γιατί είναι απαραίτητη μια νέα αστυνομία που απλώς θα κάνει τη δουλειά της ήδη υπάρχουσας. Η απάντηση φυσικά είναι απλή: τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ήδη προσληφθεί και δεν μπορούν να ξαναπροσληφθούν, ενώ για να στελεχωθεί η «Συγκοινωνιακή Αστυνομία» θα γίνουν, όπως είπε ο υφυπουργός, 200 με 250 νέες προσλήψεις. Τι είδους ελληνική κυβέρνηση θα ήταν αυτή που δεν έχει ως πρώτο μέλημα τις προσλήψεις στο δημόσιο, αφού, όπως φαίνεται, ο Γεώργιος ο Ανδρέα ο Παπανδρέου είχε δίκιο και λεφτά υπάρχουν. Και ελπίζω μετά από αυτή τη σαφή εξήγηση να πάψουν οι αθώοι συμπολίτες να αναρωτιούνται γιατί να μην πάρουν 200 με 250 από αυτούς που προσλήφθηκαν για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: η αποστολή τους ολοκληρώθηκε με την πρόσληψή τους, η οποία έγινε με σεβασμό στην ελληνική παράδοση που θέλει τις προσλήψεις στο δημόσιο να είναι η αιχμή του δόρατος της μάχης κατά της ανεργίας.
Κάποιος μπορεί να πει ότι όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να ανακοινώνει μέτρα που μοιάζουν να έχουν βγει μέσα από σατιρικές εκπομπές κάτι δεν πάει καθόλου καλά, αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι όλα, τουλάχιστον στα κυβερνητικά μυαλά, πάνε τόσο καλά ώστε το υπουργικό συμβούλιο να έχει μετατραπεί σε σατιρικό συμβούλιο, όπου οι σατιρικοί υπουργοί συζητούν τις ιδέες τους πριν τις παρουσιάσουν στο κοινό. Ο πρωθυπουργός εγκρίνει τις πιο αστείες από αυτές και δίνουν ραντεβού για το επόμενο συμβούλιο όπου συζητούν και βαθμολογούν την παρουσίαση της κάθε ιδέας. Στο τέλος νικητής ανακηρύσσεται ο υπουργός που έχει κάνει τις περισσότερες προσλήψεις. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.