- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθνικό Σύστημα Τραύματος: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νέο νομοσχέδιο
«Παρών» δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης
Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος
Με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, καθώς όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών», ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την «Αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος».
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ένα ακόμα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα για την ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας».
Οι προβληματισμοί της Αντιπολίτευσης, εστιάστηκαν κυρίως, στη δυνατότητα του ΕΣΥ να υποστηρίξει αποτελεσματικά το νέο εγχείρημα, καθώς όπως υπογραμμίστηκε, «είναι υποστελεχωμένο τόσο σε δομές όσο και σε προσωπικό.
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετικούς προβληματισμούς της Αντιπολίτευσης, διαβεβαίωσε ότι «το ΕΚΑΒ μπορεί να στηρίξει τη νέα δράση», και τόνισε ότι «μέσα στο 2025 θα ενισχυθεί ο στόλος του με την παραλαβή 250 καινούργιων ασθενοφόρων».
Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις περί υποστελεχωμένου ΕΣΥ από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να δούμε το σύνολο του υπηρετούντος ιατρικού προσωπικού, μονίμων και επικουρικών έχουμε περισσότερο από το 2019. Σε κάθε περίπτωση άδεια τα νοσοκομεία από γιατρούς δεν είναι. Σήμερα, το 2025 το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό που πληρώνουμε μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για τα δημόσια νοσοκομεία, είναι το περισσότερο όλης της ιστορίας του».
«Δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν έστω και έναν παραπάνω σε οποιαδήποτε κατηγορία. Σε όλες τις κατηγορίες είμαστε παραπάνω. Αυτό λύνει τα προβλήματα; Όχι. Ναι στο σύνολο το προσωπικό είναι παραπάνω όλων των σχέσεων εργασίας αλλά δεν έχουμε ισοκατανομή αυτών των παραπάνω. Έχουμε νοσοκομεία κυρίως στην περιφέρεια ή τοπικά, για παράδειγμα το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης που έχει έλλειψη αναισθησιολόγου, που έχουν μεγάλα προβλήματα τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε. Δεν αρνούμαι τα προβλήματα εγώ αλλά από αυτό μέχρι ότι θα αδειάσουν τα νοσοκομεία από γιατρούς είναι η μέρα με τη νύχτα», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν με πιστούς
«Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ' άκρη σ' άκρη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
Το αναστάσιμο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο υπουργός Άμυνας αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη ευχαριστώντας τα για την υπηρεσία τους
Το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Το Πάσχα των Ελλήνων αποτελεί ένα διαχρονικό βίωμα αισιοδοξίας και ελπίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η έκθεση για το 2025 «δείχνει» περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας υπό προϋποθέσεις
Στο επίκεντρο η ανανέωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας για Άμυνα και Ασφάλεια
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.