- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη γενικός εισηγητής για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Ανανεώθηκε η θητεία του πρώην πρωθυπουργού - Η δήλωσή του
Επανεκλογή Γιώργου Παπανδρέου στη θέση του γενικού εισηγητή για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης - Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη ομόφωνα στη θέση του Γενικού Εισηγητή για τη Δημοκρατία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, «η ανανέωση της θητείας μου αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της αφοσιωμένης δράσης μου για την ενίσχυση της δημοκρατίας, και μου επιτρέπει να συνεχίσω να προωθώ τη δέσμευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στη δημοκρατία, στη συμμετοχή των πολιτών, στην προάσπιση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια περίοδο που αυτές οι αξίες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις».
Προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, «υπηρέτησα ενεργά αυτήν την εντολή, συμμετέχοντας σε βασικές πρωτοβουλίες, υψηλού επιπέδου φόρουμ και πολιτικές συζητήσεις για την προώθηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», «εργάστηκα για να διασφαλίσω, ότι η δημοκρατία παραμένει ανθεκτική, συμπεριληπτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πολιτών» «επικεντρώθηκα στην ενίσχυση των δημοκρατικών προτύπων, στην προώθηση της συμμετοχικής και διαβουλευτικής δημοκρατίας, στη διασφάλιση της εκλογικής ακεραιότητας, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της επιρροής μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ολιγαρχών στη διακυβέρνηση και στη διαστρέβλωση των δημοκρατικών θεσμών».
Αφού αναφέρεται συγκεκριμένα στις πρωτοβουλίες που πήρε κατά την προηγούμενη θητεία του ως Γενικός Εισηγητής για τη Δημοκρατία, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει πως με την ανανέωση της θητείας του «ενδυναμώνεται η αδιάκοπη προσήλωσή μου στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δημοκρατικών θεσμών απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας και επαναβεβαιώνεται η δέσμευσή μου στην προώθηση των μηχανισμών συμμετοχικής διακυβέρνησης, στην δημοκρατική εκπαίδευση της νέας γενιάς, για έναν κόσμο όπου η δημοκρατία παραμένει ισχυρή, ανοικτή και στην υπηρεσία του πολίτη, με διαφάνεια και δικαιοσύνη».
«Η δημοκρατία δεν είναι στατική - απαιτεί συνεχή καινοτομία, επαγρύπνηση και συλλογική δράση» τονίζει και καλεί «τα μέλη της Συνέλευσης και τους εταίρους μας να συμβάλουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, ώστε μαζί να ενισχύσουμε τη δημοκρατία ως θεμέλιο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ευημερίας». «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, διατηρώντας τις δημοκρατικές αξίες ζωντανές και ανθεκτικές για τις επόμενες γενιές», καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, την Ουκρανία και την Τεχνητή Νοημοσύνη
Το αίτημα των 249 εκατ. ευρώ και το «όχι» του υπουργείου
«Οι σημερινές δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κινούνται σε μια διαφορετική κατεύθυνση»
Ανατροπές στη δημοφιλία των αρχηγών
Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, θα παρουσιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα ποσά που θα κερδίζουν κάθε μήνα 556 φορολογούμενοι
Τι ισχύει και για τον βιοσυντονισμό
Το τετ α τετ θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 18:30 ώρα Ελλάδος
«Βγάζουμε 50.000 ανθρώπους από αυτή την ομηρία»
Η Ευρώπη έδωσε το «ok», ο επενδυτής έβαζε τα χρήματα αλλά η υπογραφή δεν μπήκε
Τι απάντησε στις δηλώσεις Γεωργιάδη περί «κβαντικής ιατρικής»
Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Έρευνα σε εννέα χώρες αποκαλύπτει σημαντική απόκλιση τιμών, παρά τον υψηλό ΦΠΑ
Δείτε το βίντεο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Οι επαγγελματίες πολιτικοί και το πόσο απαραίτητοι είναι στον δημόσιο βίο
Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου
«Η καταστροφή μνημείων πλήττουν την ιστορική μνήμη», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού
«Η Ελλάδα αποπληρώνει το χρέος της με ρυθμούς-ρεκόρ και δανείζεται με χαμηλότερο κόστος από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.