- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και ο Φάμελλος προτείνει εκλογική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ
«Πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρξει ένα κόμμα που να μην είναι απλά αντιπολίτευση»
ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Φάμελλος προτείνει εκλογική συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ - Οι δηλώσεις του στο Action24
Μήνυμα σε όσους έχουν αποχωρήσει απο τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν και να συγκροτήσουν κοινό προοδευτικό ψηφοδέλτιο απήθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.
«Ο στόχος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ξαναγίνει αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε ο κ. Φάμελλος στο Action 24, απευθύνοντας προσκλητήριο σε όλους όσοι διαφώνησαν ή αποτραβήχτηκαν από την πολιτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή αυτό αφορά βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή σε άλλα κόμματα, δεν πρέπει να έχουμε τέτοια ανάγνωση πολιτικής. Εμείς έχουμε καταθέσει μία πρόταση για όλες και όλους που διαφώνησαν, που από τραβήχτηκαν από την πολιτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς προϋποθέσεις ή ανταλλάγματα έχουμε κάνει ένα προσκλητήριο για όλες τις χρονικές στιγμές των διαφωνιών. Προσκλητήριο αλλά και εγερτήριο προς τους δημοκρατικούς πολίτες»», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει χώρος για κοινοβουλευτική συμπόρευση, διευκρίνισε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές απαντήσεις. Όπως είπε, συμπορεύσεις θα υπάρξουν όχι μόνο με τη Νέα Αριστερά, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας την πρόταση της Κουμουνδούρου για την κατάργηση του τέλους ταφής, αλλά και της Χαριλάου Τρικούπη για τα ασφάλιστρα.
Φάμελλος: Πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρξει ένας σχηματισμός συμμαχιών
Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η συζήτηση για το εάν υπάρχει χώρος για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξουν συμμαχίες που όχι απλά θα αντιμετωπίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα τον κερδίσουν, αλλά και θα εφαρμόσουν ένα προοδευτικό πρόγραμμα.
«Για να είμαστε ακριβείς υπάρχει μία δημόσια κοινοβουλευτική συζήτηση η οποία εκφράστηκε με την πρόταση δυσπιστίας. Το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα: πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές να υπάρξει ένας σχηματισμός συμμαχιών, ένα ψηφοδέλτιο που όχι απλά να είναι ο αντίπαλος του κύριου Μητσοτάκη, όχι απλά να τον κερδίσει, αλλά να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα που να εκφράζει την κοινωνία και να συνομιλεί μαζί της. Πρέπει για να συμβεί αυτό, να είναι ένα κόμμα που να μην είναι απλά αντιπολίτευση αλλά να έχει χαρακτηριστικά κυβερνητικά, να είναι ένα προοδευτικό κόμμα που να είναι τόσο δυνατό και να προκαλέσει τις εξελίξεις. Να είναι ο καταλύτης και να προκαλέσει αυτή την συζήτηση για συνεργατική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δυναμώσει, να μεγαλώσει και να κρατήσει αυτό το σοβαρό βηματισμό», ανέφερε.
«Υπάρχει χώρος και υπάρχει χρόνος για να υπάρχει στήριξη μιας κοινής υποψηφιότητας»
Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στη διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «υπάρχει χώρος και υπάρχει χρόνος για να υπάρχει στήριξη μιας κοινής υποψηφιότητας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυρίας Κατσέλη. « Όταν εμείς καταθέσαμε μια πρόταση, το κάναμε γιατί δεν θέλαμε να ετεροπροσδιοριστούμε και να περιμένουμε τον κύριο Μητσοτάκη. Απέναντι στην πολιτική του κ. Μητσοτάκη, αλλά και στην επιλογή του να προτείνει έναν εν ενεργεία βουλευτή του για Πρόεδρο Δημοκρατίας, ερχόμενος σε αντίθεση με την μεταπολιτευτική πρακτική και το πνεύμα του Συντάγματος, προτείναμε να υπάρχει, έστω εκ των υστέρων, μια συνεργασία στο πρόσωπο της κυρίας Κατσέλη» είπε χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.