- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαντζουράνης: Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από τον Κασσελάκη
Tι είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του κόμματος
Μαντζουράνης: Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από τον Κασσελάκη
Ο Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο» υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου» μετά το ενδεκάμηνο ατύχημα Κασσελάκη.
«Υπέστημεν μεγάλη ζημιά από την προεδρία Κασσελάκη. Εγώ τα λέω με το όνομά τους τα πράγματα. Τα καμώματα Κασσελάκη στοίχησαν την πολιτική αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Και στοίχησαν, γιατί έδειχναν έλλειψη σοβαρότητας», ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης.
«Τώρα, μπήκαμε μετά το συνέδριο, σε μια πορεία τακτοποίησης των του οίκου μας. Πρώτα πρέπει να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας, πρέπει να ανασυνταχτούμε σαν κομματικός φορέας, με τον νέο πρόεδρο -τον Σωκράτη τον Φάμελλο-, αλλά και όλους τους άλλους. Για να πετύχει ο σύντροφος Φάμελλος, δεν αρκεί μόνο να δουλεύει ο Φάμελλος και να είναι καλός και αποτελεσματικός ο Φάμελλος. Πρέπει να συμβάλλουν όλοι. Ανεξαιρέτως όλοι. Και αυτό το οποίο λέει ο Σωκράτης ο Φάμελλος "πρέπει να αποκτήσουμε ενιαίο λόγο", είναι προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ, για να δείξουμε στους πολίτες, ότι επανήλθε η σοβαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι «και αφού επανέλθει η σοβαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε να αγωνιστούμε και να τους πούμε: "κοιτάξτε, αυτά που ξέρατε -βλέπατε- έντεκα τώρα μήνες, έχουν τελειώσει. Ούτε πισίνες ονομάζουμε τους βόθρους (sic), ούτε τα σπίτια μας δείχνουμε, ούτε με κότερα κάνουμε προεκλογική εκστρατεία"».
Ο δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης: «Μέχρι πρότινος, ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολιόταν με πάρτι. Και με εκπομπές στα πρωϊνάδικα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ανασυντάσσεται. Πόσος χρόνος έχει περάσει από το συνέδριο; Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από τον κύριο Κασσελάκη και την παρέα του. Είναι ευθύνη μας βέβαια. Εμείς φταίμε. Εμείς τον βγάλαμε, η πλειοψηφία. Είναι δικό μας το λάθος. Θέλει αυτοκριτική. Και δεν αρκεί μόνο η αυτοκριτική για την περίοδο Κασσελάκη. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και για την αντιπολίτευση που κάναμε από το 2019 μέχρι το 2023. Να δούμε γιατί χάσαμε. Τι αντιπολίτευση έπρεπε να κάνουμε; Κάναμε σωστή αντιπολίτευση; Για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη τώρα, που είμαστε σε πολύ χειρότερη θέση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κάμερες θα λειτουργούν σε 24ώρη βάση
«Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της»
Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο έως 50%
«8 χρόνια δεν έχει προκύψει τίποτα σε βάρος του» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις»
Η συγγνώμη στον 87χρονο από τον Άδωνι Γεωργιάδη
«Σήμερα μπορούμε να πούμε, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια, ότι η θέση της Ελλάδας είναι πολύ διαφορετική» είπε ο πρωθυπουργός
Ο υπουργός Άμυνας βρέθηκε στην «καρδιά» της αεροπυρόσβεσης
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο MiCA ενισχύει την εποπτεία, τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών
Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.