- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φάμελλος για προϋπολογισμό: 5,5 χρόνια ακούμε το ίδιο παραμύθι για οικονομικό θαύμα
«Η κοινωνία εκφράζει σε όλα τα επίπεδα την απογοήτευσή της», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Θα ασκήσουμε τα καθήκοντα που μας ανέθεσε η ελληνική κοινωνία ως αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
«Η κοινωνία εκφράζει σε όλα τα επίπεδα την απογοήτευσή της. 5,5 χρόνια ακούμε το ίδιο παραμύθι για ένα οικονομικό θαύμα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατά τη σημερινή και τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2025, στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο Σωκράτης Φάμελλος πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Διαβάζω ότι το 70% των μισθωτών αμείβεται με λιγότερο από 950 ευρώ το μήνα. Προσέξτε: Μία οικογένεια με δύο εργαζόμενους με αυτή την αμοιβή δεν τα βγάζει πέρα. Ξέρετε γιατί; Γιατί η δική σας προτεραιότητα είναι η κοινωνία των εργαζόμενων φτωχών».
«Αυτό είναι που έχει ως πολιτική η Νέα Δημοκρατία. Δεν βγαίνουν οι οικογένειες γιατί οι ελάχιστες αυξήσεις ισοπεδώνονται από την ακρίβεια. Το ποσοστό κάλυψης, από την άλλη, των συλλογικών συμβάσεων είναι πάρα πολύ χαμηλά, στο 29%, όταν η Ευρώπη είναι στο διπλάσιο που δίνει καλύτερους μισθούς και θέλει να φτάσει στο 80% και την ίδια στιγμή κυριολεκτικά λειτουργεί ως οδοστρωτήρας και στην υγεία και στην παιδεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στην Ελλάδα ήδη έχουμε τη χαμένη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν αξιοποιήσατε την ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Κάνατε μόνο ιδιωτικοποιήσεις, σκανδαλώδεις παραχωρήσεις και ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων. 3 στις 4 δημόσιες συμβάσεις στη χώρα μας, εκτελούνται με απευθείας αναθέσεις, κάτι που έχει στηλιτεύσει και η Κομισιόν», σημείωσε.
Είπε ακόμη πως «είμαστε προ-τελευταίοι στην αγοραστική δύναμη, τρίτοι από το τέλος στον μέσο μισθό και προ-τελευταίοι σε ΑΕΠ ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, ακόμη: «Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά βγήκαμε πιο δυνατοί και συγκροτημένοι και πιο αποφασισμένοι. Και θα ασκήσουμε τα καθήκοντα, που μας ανέθεσε η ελληνική κοινωνία. Τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα γίνουμε ποτέ η βολική ή η συναινετική αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει περιθώριο συναίνεσης απέναντι στην ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που κυβερνάει με το ρουσφέτι, τους ημέτερους, την προπαγάνδα και τον αυταρχισμό.
Πρέπει να αναζητηθούν δυνατότητες και πρωτοβουλίες μεταξύ των προοδευτικών κομμάτων. Και θα έλεγα και άμεσα. Εμείς θα είμαστε εδώ ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Γι’ αυτούς τους λόγους είναι σαφές πως καταψηφίζουμε αυτόν τον άδικο προϋπολογισμό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.