- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ράνια Θρασκιά ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Κίνημα Δημοκρατίας
Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ράνια Θρασκιά από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας το Κίνημα Δημοκρατίας
Η Ράνια Θρασκιά με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την αποχώρηση της Ράνιας Θρασκιά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 26 βουλευτές και οι ανεξάρτητοι αυξάνονται κατά έναν, με το Κίνημα Δημοκρατίας να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο συνολικός αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών ανέρχεται πλέον στους 24. Η βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης είναι η 9η που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το προηγούμενο διάστημα έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώτα Πούλου, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Ραλλία Χρηστίδου, Πέτρος Παππάς. Είχε προηγηθεί η διαγραφή της Αθηνάς Λινού. Πλέον «φουντώνει» το σενάριο που θέλει το Κίνημα Δημοκρατίας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ίσως μετά την έλευση του νέου έτους, πιθανόν με τις προσθήκες των ανεξάρτητων βουλευτών από την «Πλεύση Ελευθερίας»: της Αρετής Παπαϊωάννου και του Μιχάλη Χουρδάκη.
Ράνια Θρασκιά: Τι αναφέρει σε δήλωσή της
«Όταν τον Μάϊο του 2023 ο Αλέξης Τσίπρας μού έκανε την πρόταση να είμαι υποψήφια βουλευτής στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, η υπόσχεση που έδωσα στους συμπολίτες μου ήταν ότι θα πορευτώ στην πολιτική με λογική και ευαισθησία, για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», αναφέρει σε δήλωσή της.
«Με σταθερή προσήλωση στις ίδιες αρχές και αξίες και τηρώντας τη δέσμευσή μου προς στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου, την οποία και κατέθεσα στον πρόεδρο της Βουλής», σημειώνει τονίζοντας: «Η εντολή και η στήριξη όσων με εμπιστεύτηκαν, με υποχρεώνει να πάρω μια ξεκάθαρη θέση σε όσα έχουν συμβεί».
«Θα συνεχίσω απαρέγκλιτα το κοινοβουλευτικό μου έργο, όπως έκανα μέχρι σήμερα και από την πρώτη μέρα της εκλογής μου, για μια δίκαιη κοινωνία, για πολίτες που δεν επιβιώνουν απλώς, αλλά ευημερούν, για ένα καλύτερο, δημόσιο και σύγχρονο σχολείο, κοιτίδα των ονείρων των νέων ανθρώπων, για μία Ειδική Αγωγή που θα αγκαλιάζει τους μαθητές με αναπηρία, για πολιτικές για την Ψυχική Υγεία που θα προστατεύουν όλες και όλους από την παγίδα της βίας που μαστίζει την κοινωνία μας. Για ένα κράτος που θα στέκεται επιτέλους δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του», καταλήγει η κ. Θρασκιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας
Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ
Το κόστος εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.