- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης: Οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα
Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τις δυνητικές συνεργασίες
Κασσελάκης: Οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα
Για τα σχέδια του και το νέο πολιτικό φορέα που θα δημιουργήσει μίλησε απόψε στον Alpha ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως οι βουλευτές που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν το πραξικόπημα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αποστασία από τη δημοκρατία. Όσα έγιναν στο συνέδριο είναι παράνομα και έχουμε στοιχεία ότι είχαμε μια μεγάλη πλειοψηφία που ήθελαν την επανεκλογή μου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης επίσης για το έκτακτο συνέδριο και πρόσθεσε ότι όσοι βουλευτές παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά νομιμοποιούν ένα πραξικόπημα.
Στην ερώτηση ότι ο ίδιος καλούσε τους βουλευτές που πήγαν στη Νέα αριστερά να παραδώσουν τις έδρες τους και ότι τώρα άλλαξε στάση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι όσα έγιναν στο συνέδριο είναι πρωτοφανή, δεν έχουν προηγούμενο και ότι «είναι άλλο να φεύγεις επειδή έχασες και άλλο να σε διώχνουν επειδή κέρδισες».
Ωστόσο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς τις δυνητικές συνεργασίες, λέγοντας πως «ό,τι προκύψει από αυτό το κίνημα δεν θα συνεργαστεί με την ΝΔ». «Ήδη έχουν αρχίσει οι προβοκάτσιες. Δεν πρόκειται να συνεργαστώ με την ΝΔ» ξεκαθάρισε, ενώ για την οργανωτική δομή του νέου κόμματος, «θα στηθεί και δια ζώσης και διαδικτυακά όπως ευχόμουν να είχε συμβεί και στον ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε, αν και «αποφάσισαν μερικοί να διακόψουν αυτήν την μεγάλη αλλαγή», δήλωσε.
Ο τίτλος του: www.todikomaskinima.gr
Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε στην αναμενόμενη αυτή κίνηση, μετά το οριστικό τέλος του από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια ακόμη να έχει καταλήξει σε ονομασία για το νέο του κόμμα.
Η ανάρτηση Κασσελάκη
Είμαι εδώ.
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τόσες χιλιάδες άνθρωποι συντάχθηκαν γύρω από την ίδια ιδέα: Να επιστρέψει η Δημοκρατία στο κόμμα τους. Οι λίγοι αποφάσισαν χωρίς εμάς.Οι πολλοί προχωράμε χωρίς αυτούς.Για την επιστροφή της πραγματικής Δημοκρατίας στη χώρα μας.Για τη Δημοκρατία των θεσμών, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας.Για να αλλάξουν όλα στη χώρα.
Για να πάψει η Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης.Για να πάψει η ζωή μας να είναι ουραγός των ονείρων μας.Από τη χρεοκοπία μέχρι σήμερα, αυτός ο λαός πέρασε δύσκολα, πάλεψε, πόνεσε, όμως δεν είδε τους καρπούς των κόπων του στην πραγματική του ζωη.Ήρθε η ώρα.
Να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο όραμα για τη χώρα.Να θέσουμε έναν καινούργιο εθνικό στόχο.Την αναγέννηση της πατρίδας μας και της ζωής μας.Ένα κράτος απ’ την αρχή.Βαθιά κοινωνικό, λειτουργικό, σύγχρονο, ευρωπαϊκό.Μια κοινωνία απ’ την αρχή.Αληθινά προοδευτική, αλληλέγγυα, συμμετοχική, συμπεριληπτική.Μια ζωή απ’ την αρχή.Με ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες ώστε να προοδεύσουν και να πετύχουν στον τόπο τους.Μια Ελλάδα στην οποία θα επιστρέψουν οι νέοι που έδιωξε.Μια Ελλάδα στην οποία οι πολίτες θα ζουν με καλύτερες αμοιβές και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Μια Ελλάδα απ’ την αρχή.
Δεσμεύτηκα ότι τον επίσημο τίτλο του νέου κόμματος θα τον επιλέξετε εσείς, τα μέλη του.Ως την ιδρυτική μας διακήρυξη, «Το δικό μας κίνημα» είναι το όνομα γύρω από το οποίο ενωνόμαστε.Ένα όνομα που το «δείξατε» εσείς.Με την πρωτοφανή αυτο-οργάνωση, τον εθελοντισμό, την κινητοποίηση, τη δράση σας, την επιμονή σας για Δημοκρατία.
Στο www.todikomaskinima.gr δεχόμαστε τις εγγραφές μελών.Και τις σκέψεις, τις προτάσεις, τις απόψεις σας, τους τομείς ενδιαφέροντός σας, τη συμμετοχή σας.Και φυσικά, τις προτάσεις για το όνομα του κόμματός μας.Για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας και τις δράσεις μας.Τώρα θα γίνει πράξη αυτό που παλεύαμε και ονειρευόμασταν.Όλη η δύναμη στη βάση.Όλη η δύναμη στα μέλη και τους φίλους.Γιατί η Δημοκρατία που θέλουμε για τη χώρα μας, ξεκινάει από τη Δημοκρατία που έχουμε στο σπίτι μας.Στο νέο, προοδευτικό, συμμετοχικό μας σπίτι. »
Ένα κίνημα γεννιέται. Από εσάς. Από την κοινωνία. Από την ανάγκη για το καινούργιο. Το δικό μας...
Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Wednesday, November 13, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.