- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από ΑΑΔΕ: Είμαστε σε μόνιμο πόλεμο με τη φοροδιαφυγή
Το νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε σήμερα στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους
Μητσοτάκης από ΑΑΔΕ: Είμαστε σε μόνιμο πόλεμο με τη φοροδιαφυγή - Το νέο κτήριο που εγκαινιάστηκε σήμερα στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους
«Αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη μεγάλη πρόοδο στον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, δεν θα είχαμε υπηρετήσει με συνέπεια την κεντρική μας επιλογή να προχωράμε σε σταδιακές και βιώσιμες μειώσεις των φόρων», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΑΑΔΕ.
«Διότι τα αυξημένα έσοδα προέρχονται από την ανάπτυξη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας την αύξηση του ΑΕΠ και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Προέρχονται και από τη μείωση της φοροδιαφυγής με την οποία βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο. Όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, όσο εξιχνιάζετε φορολογικές ή τελωνειακές απάτες, θα προσφέρετε παραπάνω έσοδα στα ταμεία για να μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική μείωσης των φόρων κάτι που έχουμε πρόθεση να κάνουμε μέχρι το τέλος της κυβερνητικής μας θητείας».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η μετακίνηση της ΑΑΔΕ σε αυτό το υπερσύγχρονο κτίριο δεν έχει να κάνει μόνο με την εξοικονόμηση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και με τις συνθήκες εργασίας.
Σημείωσε ότι η οι παραγωγικοί εργαζόμενοι τέμνονται με τις σημαντικές καινοτομίες τις οποίες έχει υλοποιήσει η ΑΑΔΕ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και στον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης βιώνει την επαφή του με τις φορολογικές αρχές. Σημείωσε τα υψηλά ποσοστά επικοινωνίας με ψηφιακό τρόπο ενώ μίλησε και για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης συμπληρωματικά.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η ΑΑΔΕ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες φορολογικές αρχές άλλων προηγμένων χωρών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, η ΑΑΔΕ οικοδομεί ένα νέο μοντέλο κεντρικών δομών με μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερη εξυπηρέτηση και διαφάνεια για τους φορολογούμενους με παράλληλη ανάπτυξη ψηφιακού εκσυγχρονισμού με τη χρήση και τεχνητής νοημοσύνης.
«Το μοντέλο των εφοριών όπως το ξέραμε έχει τελειώσει», επισήμανε ο υπουργός, σημειώνοντας τη λειτουργία των κέντρων βεβαίωσης και είσπραξης, εξυπηρέτησης και φορολογίας ακινήτων.
Τέλος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε ότι το νέο κτήριο στεγάζει πάνω από 1.100 εργαζόμενους. «Πρέπει να γίνουν πολλά, όπως η υιοθέτηση νέων ψηφιακών εργαλείων για φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους και η αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης. Η ΑΑΔΕ της νέας εποχής είναι εδώ«, σημείωσε.
Δείτε εικόνες από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΑΑΔΕ:
Πηγή φωτογραφιών: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.