- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μαρινάκης: Απόφαση-σταθμός έβγαλε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της Novartis
Αναστέλεται και η δικαστική προστασία που είχαν
Μαρινάκης: Απόφαση-σταθμός έβγαλε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της Novartis
Για απόφαση-σταθμό της Δικαιοσύνης που «βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης σε γραπτή του δήλωση.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:
«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:
«Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους».
Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση - σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis.
Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».
Υπόθεση Novartis: Αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο μαρτύρων
Αίρεται το καθεστώς προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis ενώ αναστέλλεται και κάθε προστασία τους από ποινικές διώξεις, με απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.
Μετά από εισήγηση της επίκουρης Οικονομικής Εισαγγελέα Ελένης Παπαδοπούλου, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή από την αρμόδια Εισαγγελική λειτουργό, οι δύο μάρτυρες, με τις καταθέσεις των οποίων είχαν εμπλακεί πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας, παύουν να τελούν υπό το καθεστώς προστασίας που τους είχε χορηγηθεί από την τότε Εισαγγελία Διαφθορά ενώ ανακαλείται και η πράξη χαρακτηρισμού τους ως "μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος". Πρόκειται για τα πρόσωπα εκείνα που στην δικογραφία για την υπόθεση της Novartis φέρουν τις κωδικές ονομασίες "Αικατερίνη Κελέση" και "Μάξιμος Σαράφης".
Το τέλος της δικαστικής προστασίας των δύο μαρτύρων τελειώνει με δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.Η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας οδηγεί σε αναστολή και της προστασίας που είχαν από ποινικές διώξεις, γεγονός που δίνει πλέον δικαίωμα σε πρόσωπα που είχαν θιχθεί από τις καταθέσεις τους, από την πολιτική ή άλλους χώρους, να στραφούν σε βάρος τους.
Να σημειωθεί ότι κατά του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων είχαν στραφεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και άλλα πολιτικά πρόσωπα όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Τα πρόσωπα αυτά ελέγχθηκαν από την τότε Εισαγγελία Διαφθοράς με βάση ισχυρισμούς των εν λόγω μαρτύρων, καθώς και ενός ακόμη ο οποίος δεν τελούσε εδώ και καιρό σε καθεστώς προστασίας, περί εμπλοκής τους σε διακίνηση παράνομων χρημάτων της φαρμακοβιομηχανίας .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.