- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Παύλος Μαρινάκης: Γνωστές οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά
Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Παύλος Μαρινάκης: Γνωστές οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά
Μεταξύ άλλων, κατά την ενημέρωση, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτήθη και για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο χθες, το βράδυ της Τετάρτης.
«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές», τόνισε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε: «Απαντώ στους πολίτες και σε εσάς με μια ρητορική ερώτηση εάν υπάρχει έστω και μισή δήλωση που να υπονοεί υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει στιγμή που ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση να μην τονίζουμε ότι δεν θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα εθνικής κυριαρχία».
«Είναι δεδομένο οτι οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό ταυτίζονται με αυτές της Κύπρου. Είναι δεδομένο ότι η λύση επί τη βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εθνική μας θέση. Είναι δεδομένο ότι η επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία έχει θετικά αποτελέσματα έστω και στην άτυπη επανέναρξη του. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μαζί, τι θέλει, δηλαδή, η Κύπρος να προδώσει τον εαυτό της; Δεν πρόκειται να συζητήσουμε λύσεις επιζήμιες για την Κύπρο όπως αυτή των δύο κρατών. Θα πορευόμαστε μαζί με την Κύπρο», επισήμανε στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, σχετικά με το Κυπριακό.
Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τα βραβεία της χρονιάς, ο πρώην πρωθυπουργός εκδήλωσε την αντίθεσή του σε «”λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον», οι οποίες, όπως είπε συνιστούν και «λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης» που «θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης».
Τα «ήρεμα νερά» είπε με νόημα, «όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες».
«Στόχος μας», συνέχισε ο κ. Σαμαράς, «δεν μπορεί να είναι να νομιμοποιηθούν τα διχοτομικά τετελεσμένα της εισβολής. Όπως και με το σχέδιο Ανάν, το να νομιμοποιήσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, από την πίσω πόρτα, δεν είναι λύση. Είναι πλήρης υποταγή. Και η υποταγή είναι το έσχατο όριο της παραίτησης από την πολιτική και από την εθνική αξιοπρέπεια».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ο τερματισμός της κατοχής και η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και στο βόρειο τμήμα του νησιού.
«Άλλωστε, μην ξεχνάει κανείς ότι η Ευρώπη έχει αποφασίσει, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2005, πως η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή πρέπει να είναι η βάση», είπε και προειδοποίησε:
«Διάλυση του Κυπριακού κράτους θα φέρει και τον διαμελισμό του Αιγαίου... Και θα αρχίσει τη συρρίκνωση της ίδιας της Ελλάδας. Τέρμα λοιπόν στις ουτοπίες και στους εμπαιγμούς σε βάρος του Ελληνισμού. Είναι θέμα Συνείδησης. Αλλά είναι, πια, και θέμα επιβίωσης. Σώζοντας την Κύπρο μας, σώζουμε την Ελλάδα μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε αναλυτικά ποιοι φορείς προχωρούν σε πληρωμές μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου
Αύριο η αντιπαράθεση πρωθυπουργού και πολιτικών αρχηγών
Tι είπε για την Ζώη Κωνσταντοπούλου
Tι αναφέρει το ρεπορτάζ του πρακτορείου
Ένας πολύπλοκος γραφειοκρατικός μηχανισμός που κοστίζει ακριβά στους φορολογούμενους χωρίς ορατά αποτελέσματα μετά από δέκα χρόνια
Tι είπε για τις διεθνείς εξελίξεις
Σημείωσε παράλληλα ότι δεν θα μείνει ανεξάρτητη βουλευτής
Tι είπε για τα ελληνοτουρκικά
Με αφορμή τις επικείμενες παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα
Ποιες «εκπτώσεις» θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για να πετύχει μια συμφωνία με την Τουρκία;
Θα περιλαμβάνουν «διαφορετική εκπαίδευση, ενδυμασία και νέες διαδικασίες».
Συνέντευξη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την αυτοβιογραφία του «Στον ίδιο δρόμο»
«Η κυβέρνηση βάζει κανόνες στους μικρούς, αλλά τρέμει απέναντι στους μεγάλους»
Η Υπουργός Οικογένειας παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό
Πρόκειται για τη μασκότ της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Κατά των Πλειστηριασμών
Είχε παρανόμως μεταβιβαστεί η άδεια σε τρίτο πρόσωπο
Η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του πρωθυπουργού από την Κρήτη
Προς «πάγωμα» μέχρι νεωτέρας οι αποφάσεις ασύλου για Σύρους
Τα στοιχεία των παραβατών θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για δύο χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.