Μητσοτάκης: Δεν βλέπω προοπτική για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία
Tι είπε για τις διεθνείς εξελίξεις
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 1974 - 2024, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 1974 - 2024, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)](/images/1074x600/1/jpg/files/2024-12-13/untitled_design_-_2024-12-13t190639_818.jpg)
Μητσοτάκης: Δεν βλέπω προοπτική για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα με την Τουρκία
Την πεποίθηση ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στις σχέσεις των δύο κρατών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα «Το Βήμα» σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τίτλο «Μεταπολίτευση 1974-2024: 50 Χρόνια Ελληνική Εξωτερική Πολιτική».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σχετικά: «Δεν σας κρύβω ότι δεν βλέπω περιθώριο λύσης με την Τουρκία στη βασική μας διαφορά που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση ΑΟΖ στο Αιγαίο. Όμως, από την άλλη, βρισκόμαστε πια σε ένα σημείο συνομιλιών που μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα».
Για το ανησυχεί από τις διεθνείς εξελίξεις ο πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε στο τέλος ενός μεγάλου ιστορικού κύκλου ή στην αρχή ενός καινούριου». Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, έχει προχωρήσει στην ενίσχυση παραδοσιακών συμμαχιών και η φωνή της μετρά περισσότερο στην Ευρώπη και συνδιαμορφώνει την ατζέντα και χτίζει μια εικόνα μιας σύγχρονης χώρας».
Τόνισε επίσης ότι προφανώς μας αφορά αυτό το ζήτημα διότι μια σταθερά της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας ότι οι ΗΠΑ φροντίζουν για την ασφάλειά μας παύει να ισχύει. Όταν ο Τραμπ έθεσε τους ευρωπαίους το 2017 προ των ευθυνών τους είχε επί της ουσίας δίκιο. Η ΕΕ πρέπει να πάρει την ασφάλειά της πολύ πιο σοβαρά. Και εμείς προσερχόμαστε όχι μόνο με ισχυρή επιχειρηματολογία αλλά με το κεκτημένο της δαπάνης για την άμυνά της πάνω από το 3% του ΑΕΠ. Σημείωσε ότι «για να είσαι αξιόπιστος εταίρος πρέπει να σκέφτεσαι όχι μόνο το δικό σου συμφέρον αλλά και το συμφέρον του συμμάχου σου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Υγείας
Κεντρικός πυλώνας των ηλεκτρονικών πληρωμών η Ελλάδα
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Μια συζήτηση που έκανε μόνο ζημιά σε θεσμό και σε πρόσωπα
«Στην μεταπολίτευση κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να γίνει συνεργασία με τον Γιάννη Βαρουφάκη»
Πήρε σαφή θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις εκλογικές συνεργασίες του κόμματος
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Ανταγωνιστικότητα, μετανάστευση, Τραμπ και ασφάλεια στην ατζέντα της συνόδου των ηγετών
Για «ευφάνταστα σενάρια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το κόμμα
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υποψήφιο Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς
Τι δηλώνει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Ποια είναι τα αιτήματά τους
Εστάλησαν 6 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και είδη υγιεινής
Ο Τάσος Γιαννίτσης αποτελεί, σε όλη τη διάρκεια του δημόσιου βίου του, υπόδειγμα νηφάλιου, «μετρημένου» και χαμηλών τόνων ανθρώπου
H δήλωση Γερουλάνου που ξεκίνησε την αντιπαράθεση
«Δεν έχω καμία σχέση μαζί του, δεν τον γνωρίζω καν»
O Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στη Βουλή τροπολογία για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
O απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα μιλάει στην Athens Voice για τη θητεία του και τις προκλήσεις του μέλλοντος
Τα ποσά και οι προοπτικές ζαλίζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.